Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Πειραιάς, 10-9-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων Πολιτών πρέπει να διασφαλιστεί άμεσα και με ποιοτικούς χαρακτήρες. Η ιατρική επίσκεψη, οι εργαστηριακές ιατρικές εξετάσεις, η ασφαλής λειτουργία των Νοσοκομείων αποτελούν επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση της Πολιτείας. Η μισθολογική υποβάθμιση των Νοσοκομειακών ιατρών και οι ελλείψεις των Νοσοκομείων δεν την διασφαλίζουν.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απαιτεί την αποπληρωμή των χρεωστούμενων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία που αποτελούν τον ΕΟΠΥΥ από τον 10ο του 2009 έως σήμερα όσον αφορά τους εργαστηριακούς ιατρούς και από τον 3ο του 2010 έως και σήμερα για τους κλινικούς ιατρούς.
Απαιτούμε δε την άμεση αναθεώρηση της τιμής της ιατρικής επίσκεψης, για την οποία ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει 10 ευρώ ακαθάριστα (καθαρά κάτω των 6,5 ευρώ).
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έχει αναλυτικά τοποθετηθεί με θέσεις προς την Πολιτεία τόσο για την εξασφάλιση της περίθαλψης, όσο και για την εξοικονόμηση των πόρων (επισυνάπτουμε πρόσφατο έγγραφό μας με θέσεις και προτάσεις). Επομένως θα πρέπει άμεσα να εισακουστούμε όλοι οι θεσμικοί φορείς που αντιδρούμε.
Απλήρωτος Νοσοκομειακός ιατρός και συμβεβλημένος ιδιώτης ιατρός, απλήρωτες Ιδιωτικές Κλινικές, υποβαθμισμένα Νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών στις μέρες μας.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών ιατρών και όλων των ιδιωτών ιατρών που απαιτούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, καθώς επίσης και τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων του ΠΙΣ (πλαφόν στις εργαστηριακές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις κατά πράξη και περίπτωση με τιμή όχι κάτω των 20 ευρώ, προάσπιση του έργου του Νοσοκομειακού ιατρού και των ειδικευόμενων ιατρών, χωρίς περαιτέρω περικοπές μισθών και εφημεριών).
       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                 ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

1 σχόλιο:

  1. Κυριοι συναδελφοι του ΙΣΠειραια.Στηριζω το αιτημα σας για αυξηση της ιατρικης επισκεψης σε τουλαχιστον 20Ε.Εσεις γιατι συστηματικα αγνοειτε τους Εργ/κους ιατρους;;;;Μηπως το 1,76Ε της Γεν.ουρων το θεωρειτε αξιοπρεπη αμοιβη;;;;Προ 10ετιας περιπου,που πετυχατε αυξηση της επισκεψης απο 6,22Ε σε 20Ε,για εμας ουτε σεντ!!!Ουτε καν ιατρικη επισκεψη & για μας δεν διεκδικησατε!!!!Μαζι δεν σπουδασαμε;;;Στα εργ/κα δεν στηριζετε τη διαγνωση & την παρακολουθηση;;;;Ποια επενδυση ειναι αφορητα μεγαλη & διαρκης;Του ιατρειου σας η του εργ/ριου;Βεβαια δεν ειστε ο μονος Ι.Σ.που δεν προεταξε-ως οφειλε-τα προβληματα των εργ/ριων.Ετυχε να διαβασω αυτο το δελτιο σας αφενος και αφετερου μεχρι το 2005 ημουν μελος σας.
    Υ.Γ.Παρακαλω το Medispin,να προωθησει αυτο το σχολιο προς ΠΙΣ,ΙΣΑ,κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή