Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ




Επισχέσεις και παύσεις πιστώσεων

Mε πενθήμερη επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Την απόφαση έλαβαν η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διέκοψε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις που είχε προκηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι προειδοποίησαν με κινητοποιήσεις την κυβέρνηση, εάν αυτή προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από το μισθό τους. 

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη, ενώ την ίδια στιγμή η μαύρη τρύπα του νέου Ταμείου θα κλείσει στα τέλη του έτους στα 2,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο των 80 νέων μέτρων για την καλύτερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ που εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, εξετάζεται μεταξύ των άλλων να δοθούν κίνητρα, όπως για παράδειγμα περισσότερες επισκέψεις, στους γιατρούς ώστε να συνταγογραφούν γενόσημα φάρμακα και να περιορίσουν τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, τουλάχιστον προς το παρόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, ανάλογα με το εισόδημά τους - πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που παρουσίασε το τηλεοπτικό κανάλι.

ΗΕΑLTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου