Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

«Γολγοθάς» για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ και καρκινοπαθείς


Γολγοθάς για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ και καρκινοπαθείςΤην Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας το χρονοδριάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τις κλινικές. Ωστόσο η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού συνεχίζεται, καθώς οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μη δέχονται συνταγές του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι συμβεβλημένοι γιατροί κάνουν νέα πενθήμερη επίσχεση εργασίας.
Λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης τραγικές είναι οι ελλείψεις σε φάρμακα στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα στην Βόρεια Ελλάδα, καρκινοπαθείς είναι αναγκασμένοι να διανύσουν χιλιόμετρα, ακόμα και να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, για να βρουν τα βασικά φάρμακα για τη θεραπεία τους.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σ/Κ στη ΝΕΤ», ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης έκανε λόγο για εκβιασμό των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών προς την Ελλάδα, που δεν δίνουν πίστωση στην αγορά φαρμάκων και ζητούν να πληρωθούν μετρητοίς.
Το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την Δευτέρα τις τρεις συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα αποπληρώσει τους φαρμακοποιούς. Οι φαρμακοποιοί πάντως δεν δέχονται αύξηση του χρόνου πίστωσης που ισχύει σήμερα, δηλαδή πληρωμή των συνταγών μέσα σε 45 ημέρες από το τέλος κάθε μήνα.
«Αν αυξήσει το 45μερο θα πρέπει το υπουργείο να τακτοποιήσει τις επιταγές μας που κοκκινίζουν», τόνισε στην εκπομπή «Σ/Κ στη ΝΕΤ» ο ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Σεραφείμ Ζήκας.
Την ίδια ώρα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιμένουν το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για αποπληρωμή των οφειλών, ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. 
ΕRT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου