Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τη θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων για ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ


Τη θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων για ΕΣΥ & ΕΟΠΥΥ ζητά η ΠΟΕΔΗΝΤη θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων από τα έσοδα του προϋπολογισμού, χωρίς νέες επιβαρύνσεις στα πλατειά λαϊκά στρώματα που θα ενισχύσουν τα οικονομικά του ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τους αρμόδιους την άμεση και πλήρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των δημόσιων δομών υγείας καθώς επίσης την εξόφληση φαρμακοποιών και γιατρών αλλά και την επιστροφή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους.

Ο νέος “Γολγοθάς” που ξεκίνησε από σήμερα για τους ασφαλισμένους της χώρας, μετά τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, την επίσχεση εργασίας των γιατρών αλλά και την άρνηση εκτέλεσης συνταγών από τους φαρμακοποιούς, αναγκάζει την ΠΟΕΔΗΝ να πάρει θέση απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις και τους περιορισμούς της τρόικα.

Όπως διευκρινίζει η ΠΟΕΔΗΝ, το δικαίωμα στο πολύτιμο αγαθό της υγείας δοκιμάζεται για άλλη μια φορά, καθώς η πρόσβαση πλέον στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αδύνατη.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης με 1,5 εκατ. ανέργους και το μισό πληθυσμό κάτω από τα όρια της φτώχειας αυτό είναι εγκληματικό και επικίνδυνο. Η ΠΟΕΔΗΝ είναι ριζικά αντίθετη από την μετακύληση ουσιαστικά, του κόστους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε απευθείας πληρωμές από τους χρήστες των υπηρεσιών, αυξάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής και μειώνοντας τις παροχές.

Για το λόγο αυτό ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία που καταρρέει, να αγνοήσει τους περιορισμούς της τρόικας και να προχωρήσει σε άμεση χρηματοδότηση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ για να συνεχίσουν να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες Υγείας.

Ανθή Αγγελοπούλου
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου