Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Βουδούρης. «Η μαγκιά είναι να βάλεις νερό στο κρασί σου»


«Η μαγκιά είναι να δεχθείς ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να βάλεις νερό στο κρασί σου» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».
Ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει και ότι είναι δραματική κυρίως στο επίπεδο των ασφαλισμένων με εισοδήματα κάτω των 500 ευρώ».
Προειδοποίησε παράλληλα ότι «ο μεγαλύτερος φόβος είναι η έκρηξη των ασφαλισμένων», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ξεσηκωθούν αυτοί που πληρώνουν το σύστημα θα δείτε τι έχει να γίνει».
Επανέλαβε τέλος ότι την πίστωση χρόνου για τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ δεν τη ζητάει μόνο ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση, καθώς η χώρα έχει αδυναμία ρευστότητας.
«Νερό στο κρασί βάλαμε πολύ. Σχεδόν νερό πίνουμε, κρασί δεν υπάρχει καθόλου», δήλωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Παπασιδέρης, μέλος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός έχει να τους πληρώσει σχεδόν τρεις μήνες.
Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια κ Βουδούρη, εσείς έχετε βάλει καθόλου νερό στο κρασί σας? Μήπως- λέω μήπως- έχετε αναβάλλει τη μισθοδοσία σας για κάποιο τρίμηνο? Μήπως έχετε αφήσει τους κομματικούς συμβούλους σας χωρίς τις αμοιβές τους για συμβολικά -έστω και μικρό- διάστημα? Μήπως οι χιλιάδες διοικητικοί του οργανισμού σας, που όλη τη μέρα βολτάρουν κάνοντας ψώνια ή πίνουν καφέδες κουτσομπολεύοντας, έχουν καθυστέρηση στις πληρωμές τους? Δε νομίζω!! Και τις υπερωρίες σας εγκρίνετε, και τις αμοιβές των επιτροπών (και για το μήνα Αύγουστο παρακαλώ) και τους μισθούς σας ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ αμοίβεστε. Αν σε κάποιον ξεσπάσει η καταιγίδα της οργής των ασφαλισμένων θα είναι εναντίον αυτής της συμμορίας των κηφήνων. Γιατί οι ασφαλισμένοι πλέον ξέρουν καλά πως τα χρήματά τους τα ροκανίζουν αντιπαραγωγικοί γραφεικράτες και όχι οι λειτουργοί της υγείας. Και θα τιμωρήσει αυστηρά όλους όσους έστησαν τον εκτρωματικό οργανισμό του ΕΟΠΥΥ που στόχευε εξ αρχής στην ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ και ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε με πρόλαβες, ήθελα να πω ακριβώς το ίδιο. Αλλά τι να περιμένεις απο επαγγελματία πρόεδρο, ειδικό στη χρεοκοπία ταμείων. Λόγια, λόγια και η αρπαχτή καλά κρατεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή