Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτο: Και χωρίς νοσοκομειακούς γιατρούς!



Τα αλλεπάλληλα μέτρα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας στον τομέα της υγείας, έχουν παγώσει όλο το σύστημα. Μετά τους φαρμακοποιούς και τους ιδιώτες γιατρούς, και οι νοσοκομειακοί μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων μετά και την πρόθεση για μείωση των ειδικών μισθολογίων. Πότε θα μείνουμε χωρίς νοσοκομεία;

 Παγώνουν και τα δημόσια νοσοκομεία εντός της εβδομάδας καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τα ειδικά μισθολόγια, θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας και διαβήματα ενώ προετοιμάζουν έναν ολόκληρο κύκλο κινητοποιήσεων. 

Ειδικότερα οι γιατροί μέσω του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα υπογραμμίζουν ότι: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες προκειμένου να καλύπτουν 365 μέρες το χρόνο Νοσοκομεία και ΚΥ και να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που εγγίζουν το 40%.

Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.

Η απόφαση της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 8% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο έχει προκαλέσει την έκρηξη της συσσωρευμένης οργής των νοσοκομειακών γιατρών».

Γι αυτό και η ΟΕΝΓΕ προαναγγέλλει ότι την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου:

1.- Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει στις 11.30πμ διάβημα έντονης διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

2.- Από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. «Καλούμε τους γιατρούς του Λεκανοπεδίου στο υπουργείο Οικονομικών (πλατεία Συντάγματος)». Ανάλογη πρόσκληση απευθύνει η ΟΕΝΓΕ και στους βουλευτές γιατρούς όλων των κομμάτων. Οι γιατροί των Νοσοκομείων της περιφέρειας τις ώρες της στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν διαβήματα διαμαρτυρίας, θα διανείμουν ανακοινώσεις, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και συνελεύσεις ή θα δώσουν συνέντευξη τύπου αναδεικνύοντας τα προβλήματα υγείας της περιοχής τους.

3.- Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει στις 12.30μμ στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ για να λάβει περαιτέρω αποφάσεις.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου

Στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ενώσεων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στις 12.30μμ θα δοθεί στον ίδιο χώρο συνέντευξη τύπου και στις 1.30μμ οι γιατροί θα διανείμουν ανακοίνωση στους πολίτες στην πλατεία Αριστοτέλους, φορώντας άσπρες ποδιές.

Πρόκειται απλά για τα πρώτα βήματα του κλάδου ενώ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου