Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Απελευθέρωση επαγγέλματος φαρμακοποιού εξαιτίας των κινητοποιήσεων



Απελευθέρωση επαγγέλματος φαρμακοποιού εξαιτίας των κινητοποιήσεωνΣτην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών εξαιτίας της αδιαλλαξίας τους, θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, όπως ο ίδιος δήλωσε την Τρίτη μιλώντας στο 11Ο Συνέδριο Healthworld 2012 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με θέμα «Επανεξετάζοντας και Αναθεωρώντας το Μνημόνιο - Οι Επιπτώσεις στην Υγεία και την Περίθαλψη»..
«Θα βρούμε τρόπο διάθεσης φαρμάκων εκτός φαρμακείων», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εξεταστεί η πιθανότητα διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων και από τα σούπερ μάρκετ.

ΦΣΑ: Αχαριστία αυτών που χρωστάνε

Η αντίδραση των φαρμακοποιών ήταν άμεση, μετά τις δηλώσεις του κ. Α.Λυκουρέντζου. «Είναι πρωτοφανές να εκβιάζει αυτός ο οποίος χρωστάει. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν αχαριστία απέναντι στους φαρμακοποιούς, η προσφορά των οποίων είναι τεράστια τους τελευταίους μήνες σε έναν Οργανισμό που καταρρέει», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ). Ο κ. Κώστας Λουράντος κάλεσε τον υπουργό «να πληρώσει τα λεφτά που οφείλει γνωρίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί δεν εκβιάζονται».

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου