Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

"Φιλελευθεροποίηση των φαρμάκων"! Ο νέος όρος δια στόματος Α. Λυκουρέντζου σπέρνει καινά δαιμόνια




Μετά το ηχηρό όχι διά στόματος του προέδρου του ΦΣΑ Κωνσταντίνου Λουράντου και το χλιαρό «ναι μεν αλλά θα δούμε» από τον ΠΦΣ στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών που είχε εξαγγείλει λίγο νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση χρησιμοποίησε τον όρο φιλελευθεροποίηση των φαρμάκων. Τον ίδιο όρο επανέλαβε μετά από λίγες ώρες στο συνέδριο Health World 2012 προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτηματικά που δε δέχθηκε να διευκρινίσει. Το σίγουρό είναι ότι με το νέο όρο ο υπουργός εισαγάγει καινά δαιμόνια σε ένα χώρο όπου υπάρχει μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα αλλά στο τέλος αυτοί που γίνονται ο σάκος του μποξ δεν είναι παρά οι ασφαλισμένοι.
Τι εννοεί όμως ο υπουργός μιλώντας για φιλελευθεροποίηση φαρμάκων; Πολύ απλά ότι θα γίνει στη χώρα μας αυτό που συμβαίνει και σε άλλα κράτη, τα φάρμακα να μπορούν να πωλούνται και από άλλα καταστήματα ακόμη από σούπερ μάρκετ. Και αυτό θα γίνει σύμφωνα με τον κο Λυκουρέντζο εάν οι συνδικαλιστές των φαρμακευτικών συλλόγων παραμείνουν αμετακίνητοι στη σκληρή γραμμή των κινητοποιήσεων αφού όπως τόνισε ο υπουργός έχει υποχρέωση το κράτος, να μην αφήσει τους ασφαλισμένους χωρίς φάρμακα.
Αίσθηση όμως προκάλεσαν και οι ευχαριστίες του κου Λυκουρέντζου προς τους φίλους εταίρους δανειστές της χώρας, λέγοντας ότι εμείς φταίμε ως λαός για όσα υφιστάμεθα.
Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία που έχει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του απέναντι στους παρόχους υγείας, ο υπουργός το απέδωσε στην υστέρηση των ταμείων που βαίνει λόγω της κρίσης διαρκώς αυξανόμενη.

Ημ/νία Δημοσιευσης : 11/9/2012 healthview.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου