Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη η διϋπουργική για Υγεία και Ταμεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διϋπουργική σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρεία του Γ. Στουρνάρα, με αντικείμενο τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και κατ’ επέκταση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Νωρίτερα, ο κ. Λυκουρέντζος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ανακοινώσει χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εργάζεται για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για τη χρηματοδότηση του συστήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι στο τέλος του έτους το έλειμμα του ΕΟΠΥΥ θα αγγίζει το 1,4 δισ. ευρώ - 1,5 δις. ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει μειώσει την προβλεφθείσα εισφορά του κατά 40%. Μικρές είναι _ πρόσθεσε _ και οι εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες.

www.tovima.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου