Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Μέχρι και την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥΑθήνα

Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά κινούνται σε θετική κατεύθυνση, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ απεφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρις ότου πιστωθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς των συνεργαζόμενων με τον οργανισμό γιατρών.

Η ΈΝΙ-ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι από τις δηλώσεις του κ.Σαλμά δεν αποσαφηνίζεται για ποια ποσά γίνεται λόγος, ποιους μήνες αφορούν και για ποια κατηγορία οφειλών (ιατρικές επισκέψεις, ιατρικές πράξεις, παρακλινικές εξετάσεις).

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις από τον Απρίλιο του 2012 καθώς και ιατρικές επισκέψεις από τον Μάιο του 2012. Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους γιατρούς 260 εκατ. € για το 2012 και 1.110 εκατ. € για το 2010 και 2011, ενώ χρωστά και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει και τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των γιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.

Οι γιατροί ζητούν άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό, προκειμένου να διευκρινιστούν τα παραπάνω ερωτήματα. Σε περίπτωση που η συνάντηση πραγματοποιηθεί και υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις και δεσμεύσεις από πλευράς του, εμφανίζονται έτοιμοι να αναστείλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούν να συνεχίσουν μέχρις ότου πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών τα ανωτέρω ποσά.

health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου