Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαράζ φορολογικών ελέγχων σε ιατρεία





Έλεγχοι σε ιατρεία, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στο κέντρο της Αθήνας, στο Ν. Ηράκλειο, στο Μαρούσι, στη Κηφισιά, στην Ελευσίνα, στην Ν. Ερυθραία, στο Μοσχάτο και στην Ανάβυσσο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών των Τμημάτων Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας και Φορολογικής Αστυνόμευσης, της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε ιατρεία όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν τη φορολογική νομοθεσία καθώς και παραβάσεις που αφορούν την άδεια λειτουργίας ιατρείων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

• Σε οδοντιατρείο στο Μοσχάτο, διαπιστώθηκε ότι παρέχονταν οδοντιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου ενώ επιπλέον διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη καταχώρηση μίας ασθενούς στο πρόσθετο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.
• Σε ιατρείο ενδοκρινολόγου στο Μαρούσι, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ειδικότερα μη καταχώρηση ενός ασθενή στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση μίας απόδειξης παροχής υπηρεσιών.

Για την περίπτωση του οδοντιατρείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδειας λειτουργίας, εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του οδοντιάτρου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Για τις παραπάνω παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος των στοιχείων τους. Παράλληλα ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. καθώς και ο Οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/mparaz-forologikon-elegxon-se-iatria

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου