Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση που ζούμε είναι αποτέλεσμα των επιλογών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος για φτωχοποίηση και εξαθλίωση των λαών. Η παρούσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας είναι  δραματική, επιδεινώνεται καθημερινά, και φαίνεται ότι όλο το οικοδόμημα  καταρρέει. Πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις.

  Ο ΕΟΠΥΥ χαροπαλεύει. Η υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισφορές λόγω ύφεσης και ανεργίας δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους στο χώρο της υγείας και πολύ περισσότερο στους ασθενείς. Η σκόπιμη αποστελέχωση των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμό τους, αυξάνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που φαινομενικά είναι παράλογο όταν θέλεις να περιορίσεις τις δαπάνες.

  Τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χρεοκοπίας, σε πλήρη αποδιοργάνωση, με εξοντωτικές πλέον συνθήκες εργασίας για τους λειτουργούς τους, και επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους χρήστες υπηρεσιών υγείας. Τα σχέδια για το 2013 φαίνεται ότι οδηγούν τα μισά Νοσοκομεία σε λουκέτο.

  Η πολιτική στο φάρμακο έχει οδηγήσει τους μεν φαρμακοποιούς σε οικονομική απόγνωση τους δε έχοντες ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής σε αγωνιώδη αναζήτηση της θεραπείας τους και αδυναμία αγοράς της εξ ολοκλήρου.

  Τα προνοιακά επιδόματα δεν καλύπτουν ούτε τα λίαν στοιχειώδη  στους δικαιούχους, ενώ οι περικοπές σε αναλώσιμα υλικά χρονίως πασχόντων ασθενών είναι ανάλγητη πράξη κατά αναξιοπαθούντων.(άτομα με ειδικές ανάγκες, ανάπηροι κ.α.)

  Τα τηλεφωνικά ραντεβού έγιναν και αυτά είδος πολυτελείας εξαναγκάζοντας τον ασφαλισμένο σε άλλο ένα συγκαλυμμένο χαράτσι, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα υγείας των συνανθρώπων μας.  

 Τα Προνοιακά Ιδρύματα της περιοχής μας - Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Κλεομένους Οικονόμου ιατρού, Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος, Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Καλλιμανοπούλειο Καλαβρύτων - αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα λειτουργίας.

  Οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι είναι αφημένοι στη μοίρα τους.

  Τα Κοινωνικά Ιατρεία  και οι άλλες μορφές εθελοντικής δράσης δεν λύνουν τα προβλήματα αλλά μεταφέρουν τις ευθύνες της πολιτείας στους εξουθενουμένους εργαζόμενους. Με αυτό τον τρόπο επαναπαύουν τους πολίτες για να μην διεκδικούν τίποτα για να νομίζουν ότι έχουν κάτι και αυτό τους φτάνει.

  Για όλα τα παραπάνω ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της κατάστασης και θα διεκδικήσει αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στην Υγεία - Πρόνοια μέχρι του απαραίτητου ποσοστού επί του ΑΕΠ  για εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργία του Συστήματος Υγείας.

  Στα πλαίσια αυτά ο Ι.Σ. Αιγίου  σε συνεργασία με όλους τους Υγειονομικούς της περιοχής,  καλεί τους φορείς της Αιγιάλειας σε σύσκεψη, προκειμένου να συνδιοργανώσουν Παναιγιάλεια Εκδήλωση-Ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

Αίγιο  6.9.12

                                                 Για το ΔΣ του ΙΣΑ

                        Ο Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

                          Σ. Κοίλιας                                           Α. Υφαντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου