Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Με λύπη μας διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις ανακοινώσεις σας ότι είναι υπερβολική η αντίδραση των ιατρών.


ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υγείας κ.Λυκουρέντζο Ανδρέα
 Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
Με λύπη μας διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις ανακοινώσεις σας ότι είναι υπερβολική η αντίδραση των ιατρών που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ διότι πληρώνονται τακτικά.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι καρδιολόγοι ελευθεροεπαγγελματίες και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μας κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων (γαστρεντερολόγοι, πνευμονολόγοι κλπ.) έχουν πληρωθεί τις επισκέψεις του μηνός Μαϊου 2012 και ιατρικές πράξεις (π.χ. triplex καρδιάς, test κοπώσεως, κλπ.) έως και τον Απρίλιο του 2012. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαστηριακούς ιατρούς  (Βιοπαθολόγους,  Ακτινολόγους, Πυρηνικούς Ιατρούς, Κυτταρολόγους) που έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο του 2012  και φυσικά για τους μήνες που έχουμε πληρωθεί έχει αποδωθεί το 90% της δαπάνης και παρακρατείται το υπόλοιπο 10% χωρίς να υπάρχει καμία πληροφόρηση πότε θα αποδοθεί και αυτό.
Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι όπως γνωρίζετε  μας οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία που συνιστούν τον ΕΟΠΥΥ δαπάνες μας από τον Ιούνιο του 2010 και η μόνη πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα πληρωθούν μετά και τη λήψη της επόμενης δόσης του δανείου χωρίς καμία σαφή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.
 Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Κατόπιν των ανωτέρω αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι πληρωνόμαστε τακτικά, και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας για την αποκατάσταση των πραγματικών δεδομένων. Οι Έλληνες ιατροί έχουμε στηρίξει το σύστημα Υγείας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη απλήρωτοι και εθελοντές, για το καλό του Έλληνα πολίτη, με προσωπικό κόστος και στα όρια πλέον της εξαθλίωσης  ζητούμε τουλάχιστον την αναγνώριση και ένα ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου