Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Τις επόμενες εβδομάδες το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ




Υπομονή και αντοχή πρέπει να επιδείξουν γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικάρχες αλλά και ασφαλισμένοι που περιμένουν να εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα συντάξουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και την αναλογική κατανομή, με προτεραιότητα τους φαρμακοποιούς, και στη συνέχεια τους γιατρούς και τους υπόλοιπους προμηθευτές.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Διϋπουργικής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό την προεδρεία του υπουργού κ. Γ. Στουρνάρα το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη σύσκεψη η οποία διήρκεσε δυόμισι ώρες, συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος, επανέλαβε αυτά τα οποία είπε λίγες ώρες νωρίτερα στην Επιτροπή Κοινωνικαών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο υπουργος Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε στην Επιτροπή της Βουλής χαρακτηριστικά ότι "εργαζόμαστε αυτή την στιγμή, για να εξασφαλίσουμε τους απαιτούμενους πόρους για την χρηματοδότηση του συστήματος μέχρι το τέλος του έτους. Χρηματοδότηση την οποία θα εξασφαλίσουμε με την ομαλή εισροή των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων, την βεβαιωμένη ομαλή στήριξη από το Υπουργείου Οικονομίας μηνιαίως, με την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ. Θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των υποχρεώσεων, με προτεραιότητα τους φαρμακοποιούς και εν συνεχεία τους ιατρούς και τους υπόλοιπους προμηθευτές μας, αφού έχουμε το χρονοδιάγραμμα των εισροών των απαιτούμενων κεφαλαίων, θα κάνουμε και την αναλογική κατανομή στις επόμενες εβδομάδες".

Ygeia 360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου