Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει εκτός ΕΟΠΥΥ τον Οίκο Ναύτου


Την έξοδο του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ επιδιώκει ο υπουργός Ναυτιλίας - Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνάντηση που είχε χθες με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, προϋπόθεση βέβαια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι να γίνει αποδεκτό από την ίδια την τρόικα η οποία θα βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα.
Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) τόνισε στον υπουργό ότι εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει καταρρεύσει, οι ναυτικοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, της «μαύρης» και της απλήρωτης εργασίας.
Ιδιαίτερα η «μαύρη» και η απλήρωτη εργασία, πρόσθεσαν, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας και της ακτοπλοΐας. Η διοίκηση της ομοσπονδίας ζήτησε από τον κ. Μουσουρούλη τουλάχιστον να ενταθούν οι έλεγχοι προκειμένου να περιοριστούν αυτά τα δύο φαινόμενα και ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μεγάλες εταιρείες σήμερα στην αγορά οι οποίες δεν πληρώνουν τακτικά τους ναυτικούς τους.
Προσπάθειες 
Ο υπουργός Ναυτιλίας - Αιγαίου φέρεται να απάντησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει αποεπένδυση στην ακτοπλοΐα, γεγονός που θα είχε συνέπειες στην απασχόληση των ναυτικών ενώ σε σχέση με την άσκηση εποπτείας και ελέγχου είπε πως πρέπει να αποκατασταθεί και ουσιαστικά η λειτουργία του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας ο οποίος υπέστη μεγάλη ζημιά στα τρία χρόνια της διάλυσής του και του διασκορπισμού των αρμοδιοτήτων του σε άλλα υπουργεία.

Επίσης η ΠΝΟ έθεσε στον υπουργό το ζήτημα των μεγάλων μειώσεων στις συντάξεις των ναυτικών τα τελευταία χρόνια.
Όπως είπαν μέλη της διοίκησής του οι ναυτικοί έχουν υποστεί απώλειες από 45% έως και 72% στις συντάξεις τους ενώ οι εν ενεργεία εξακολουθούν να υφίστανται δυσανάλογα μεγάλες κρατήσεις στις αποδοχές τους σε σχέση με τις συντάξεις που τελικά θα λαμβάνουν.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου