Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Και χωρίς υλικά τα νοσοκομεία! Ξεκινούν εμπάργκο οι προμηθευτές


Και χωρίς υλικά τα νοσοκομεία! Ξεκινούν εμπάργκο οι προμηθευτέςΠολλαπλασιάζονται οι πονοκέφαλοι για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς δεν είναι μόνο ο ΕΟΠΥΥ που καταρρέει αλλά και το ΕΣΥ αφού μετά τους γιατρούς που απεργούν, τις κομμένες εφημερίες και όλα τα άλλα προβλήματα έρχεται και εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού.

Οι διοικήσεις θα πρέπει να πληρώνουν μετρητά για να πάρουν τα προϊόντα των εταιρειών. Πότε ξεκινούν;

Οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών – (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΕΣΥ καθώς και τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να πάρει νέα παράταση για τις αποπληρωμές συνεδριάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν να μη δίνουν με πίστωση υλικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Λόγω της παρατεταμένης έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και τις νέες εξαγγελίες και ‘παράκληση’ του Υπουργείου Υγείας για ‘δίμηνη ανακωχή’ από τους Προμηθευτές Υγείας, πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, με μοναδικό θέμα: “Διακοπή των επί πιστώσει παραδόσεων στα νοσοκομεία”.

Το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. δηλώνει ότι: «Δυστυχώς, βιώνουμε τις συνέπειες των αλόγιστων περιορισμών των πιστώσεων στην Υγεία και της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η έλλειψη παροχής – αξιοπρεπούς - Υγείας προς τον Έλληνα ασθενή αλλά και ο αφανισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι οι εταιρείες - μέλη μας δεν δύνανται να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου ούτε να παρέχουν ‘ανακωχή’ όπως ζητούν οι αρμόδιοι του ΥΥΚΑ. Η Γενική Συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου θα σημάνει την αρχή της αναστολής παράδοσης επί πιστώσει υλικών σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.»

Να σημειωθεί ότι οι αγορές που γίνονταν τους τελευταίους μήνες από τα νοσοκομεία ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένες με αποτέλεσμα να καταγράφεται σοβαρή έλλειψη υλικών.

Η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη μετά το εμπάργκο.

ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου