Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΣΑ: Δεν θα εκτελούνται συνταγές του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος Σεπτεμβρίου



ΦΣΑ: Δεν θα εκτελούνται συνταγές του ΕΟΠΥΥ έως το τέλος ΣεπτεμβρίουΤη συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης οι φαρμακοποιοί - μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, η οποία διήρκησε παραπάνω από 6 ώρες.

Τη συνέχιση της κινητοποίησης του Συλλόγου εισηγήθηκε στο σώμα ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος και η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, την αναστολή της κινητοποίησης εισηγήθηκαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ.

Η γενική συνέλευση του ΦΣΑ χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και αντεγκλήσεις, καθώς από την αρχή της συνεδρίασης, οι φαρμακοποιοί χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα. Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας δια βοής ήταν υπέρ της πρότασης Λουράντου και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξαιτίας των διαφωνιών που υπήρξαν, πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία.

Η πρόταση του προέδρου του Συλλόγου Κώστα Λουράντου και της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της κινητοποίησης υπερψηφίσθηκε με 872 ψήφους ενώ η πρόταση για αναστολή που υποστηρίχθηκε από τις παρατάξεις της Νεας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ έλαβε 566 ψήφους.

Έτσι, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται, καθώς μαζί με τον ΦΣΑ συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης στον Οργανισμό οι φαρμακοποιοί - μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας.

Την ίδια στιγμή, οι φαρμακοποιοί - μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) χορηγούν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά τα ράφια των φαρμακείων τους αναμένεται να αδειάσουν σε πολύ λίγες ημέρες, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι από άλλες περιοχές κατεβαίνουν καθημερινά στον Πειραιά προκειμένου να προμηθευθούν με πίστωση τα φάρμακά τους, δεδομένης της συνεχιζόμενης κινητοποίησης των φαρμακοποιών - μελών του ΦΣΑ.

Βασίλης Βενιζέλος
ΥGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου