Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Διαπληκτισμοί συνταξιούχων και Ανδρέα Λυκουρέντζου




Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του ΙΚΑ, μέσα στο γραφείο του υπουργού στην οδό Αριστοτέλους.

Συνταξιούχοι του ΙΚΑ είχαν συγεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας και των κινητοποιήσεων των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και των φαρμακοποιών.

Ομάδα συνταξιούχων κατάφερε και μπήκε μέσα στο κτίριο παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί με σκοπό να μην εισέλθουν οι διαδηλωτές στο υπουργείο Υγείας.

Οι εκπρόωσποι των συνταξιούχων μπήκαν στο γραφείο του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος δε δέχθηκε να συναντηθεί μαζί τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αυτή είναι η τραμπούκικη ιδεολογία σας".

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος τους χαρακτήρισε "ψεύτες" όταν του είπαν ότι λόγω της μη εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ "δεν έχουν γιατρούς και φάρμακα".

Λίγο πριν εκτραχυνθεί η κατάσταση, οι συνταξιούχοι αποχώρησαν λέγοντας ότι "δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους" και ότι "κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατος ο διάλογος με τον υπουργό Υγείας".

Σέβομαι τους συνταξιούχους ως παλιός βιομηχανικός εργάτης
Αναφορικά με τη διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Λυκουρέντζος σε συνέντευξή του στο Real Fm επισήμανε ότι «Κανείς δεν αποκαλεί τους συνταξιούχους τραμπούκους. Κανείς δεν αποκαλεί τραμπούκο όποιον διαδηλώνει. Αλλά πρακτικές οι οποίες με τη βία επιχειρούν κάποιοι να επιβάλουν την παρουσία τους και όχι να υποβάλουν τα αιτήματά τους, εκφεύγουν της δημοκρατικής δεοντολογίας, της δημοκρατικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας. Με όλο το σεβασμό αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να εκπροσωπήσουν σήμερα τους συνταξιούχους παραβίασαν αυτούς τους κανόνες δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα πρόσθεσε πως «Επειδή όλοι είμαστε γνωστοί στο δημόσιο βίο της χώρας, όταν τα καθήκοντα του Υπουργού Υγείας ασκεί πολίτης, πολιτικός ο οποίος εργάστηκε ως βιομηχανικός εργάτης, ξέρει να σέβεται και τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους και τα αιτήματά τους, ανεξαρτήτως αν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πλήρως ή όχι».

Ygeia360.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου