Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος: Κανένας γιατρός δε θα απολυθεί από το ΕΣΥ!


Λυκουρέντζος: Κανένας γιατρός δε θα απολυθεί από το ΕΣΥ!Πως είναι άραγε δυνατόν να μπορεί κανείς να καθησυχάσει εργαζόμενους ότι δε θα απολυθούν, όταν θα κλείσουν μονάδες και θα συγχωνευθούν τμήματα (661 προς το παρόν…); Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος πάντως το πράττει. Διαβεβαιώνει ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη δουλειά του από το ΕΣΥ παρά τις αλλαγές. Δείτε τι ακριβώς είπε για το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.
  
Πως είναι άραγε δυνατόν να βρισκόμαστε λίγο πριν το λουκέτο σε 661 τμήματα και κλινικές της χώρας και να μπορεί κανείς να πιστέψει με ευκολία ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία δε θα απολυθεί κανείς. 
Ο υπουργός Υγείας πάντως διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι κανείς δε θα χάσει τη θέση του. Σε συνάντησή
του με την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνα Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) υπογράμμισε ότι κανείς γιατρός δε θα χάσει τη θέση του μετά από τις ενοποιήσεις κλινικών και τμημάτων, αλλά αντίθετα πρόκειται να ενισχυθούν τα νοσοκομεία τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε νοσηλευτικές υποδομές.  
Εκτός αυτούς, ο Υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι μειώσεις των δαπανών στο χώρο της υγείας για τη διετία 2013-2014 «δε θα οδηγήσουν στον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αλλά έχουν ως στόχο τον περιορισμό της σπατάλης, την εξυγίανση και την ορθολογική λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Ήδη όμως οι περικοπές στα κονδύλια του ΕΣΥ έχουν οδηγήσει πολλά νοσοκομεία στο να μην έχουν πια ούτε τα απλά απαραίτητα υλικά και να λειτουργούν με …δανεικά. Χωρίς βέβαια να υπολογίσει κανείς τις τσεκουρωμένες εφημερίες που καθιστούν ακόμη και επικίνδυνη τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως παραδέχονται και οι γιατροί. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου 

ΙATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου