Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα το πλάνο αποπληρωμής οφειλων


Για άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών του ΕΟΠΥΥ μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", ξεκαθαρίζοντας πως αυτά θα καλυφθούν αμέσως μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. προορίζεται για τον οργανισμό.
"Θα βάλουμε τρείς ημερομηνίες που προκύπτουν μετά από μια εκτενή συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό κ. Λυκουρέντζο και τις ασφαλιστικά ταμεία -τις διοικήσεις των ταμείων- που μας ενημέρωσαν πόσα χρήματα θα πάρουν, ως ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τέλος του έτους", είπε ο κ. Σαλμάς.
Πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξηθεί σε όλη την αλυσίδα του φαρμάκου ο χρόνος της πίστωσης για να δοθεί ανάσα ρευστότητας στην αγορά. Αν κάποιοι αρνηθούν τότε, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, υπάρχει έτοιμο σχέδιο ώστε να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ τον απευθείας εφοδιασμό των φαρμακείων.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η δαπάνη, θα δοθούν κίνητρα σε όσους συμβεβλημένους γιατρούς του οργανισμού συμβάλλουν στη μείωση της υπερσυνταγογράφησης. "Σε όποιον γιατρό από τους συμβεβλημένους διαπιστώσουμε ότι η συνταγογραφική συμπεριφορά είναι κάτω από τον μέσο όρο της ειδικότητας θα δώσουμε τη δυνατότητα για άλλες π.χ. 50 ή 100 επισκεψεις και αυτοί να φτάνουν το εισόδημά τους έως 2.500 και 3.000 ευρώ", σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δηλώνουν επιφυλακτικοί καθώς, όπως λένε, ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι βιώσιμα με αποτέλεσμα το όποιο σχέδιο να μην μπορεί να τους ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη.

Δείτε το βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου