Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι χρονικές... αστοχίες του κυρίου Λυκουρέντζου! Γιατί θεωρεί ότι τηρεί τα χρονοδιαγράμματα με τους φαρμακοποιούς

Λάδι στη φωτιά στο μέτωπο με τους φαρμακοποιούς φαίνεται ότι ρίχνει και πάλι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μπορεί οι φαρμακοποιοί να αφήνουν ένα παράθυρο για συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά ο υπουργός θεωρεί ότι ήταν συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα. Τι είπε σε δηλώσεις του και πάλι για τους φαρμακοποιούς...

Η κόντρα υπουργού Υγείας -φαρμακοποιών όπως φαίνεται δε θα λάβει σύντομα τέλος καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής τους με μια ...μικρή απόκλιση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λυκουρέντζος μιλώντας στον Αντέννα: “Η δαπάνη είναι ακριβώς 2.440.000.000, αν υπολογίσουμε και 170 εκατομμύρια τα οποία πληρώθηκαν στους φαρμακοποιούς για οφειλές του ΟΓΑ τον 11ο και τον 12ο του 2011, είναι παραπάνω από 2,5 δις. Οι φαρμακοποιοί έχουν πάνω από 20% κέρδος, άρα το νούμερο είναι αυτό ακριβώς το οποίο ανέφερα στη Βουλή.
Και πρέπει να σας πω ότι στη ζωή μου, αλλά και ιδιαίτερα στη Βουλή, δεν έχω μία λέξη ψεύδους καταθέσει και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ. Είναι ντροπή για τον πολιτικό να ψεύδεται στο Κοινοβούλιο”.

Ωστόσο παραδέχτηκε: “Βεβαίως χρωστάμε. Πρέπει όμως να σας πω ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου, εγώ ίδρυσα τη συνεργασία με τους φαρμακοποιούς και τους προέδρους των ταμείων για να καθορίσουμε τα χρονοδιαγράμματα.. 
Είμαστε με μία μικρή απόκλιση η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι τα ταμεία, και να η ευκαιρία να συζητήσουμε και για τον ΕΟΠΥΥ τώρα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα κοινό ταμείο, ένα κοινό ασφαλιστικό ταμείο πλέον όλων των Ελλήνων. Και εσείς και εγώ έχουμε το ίδιο ασφαλιστικό ταμείο. 

Πώς όμως έχει ρευστότητα το ΕΟΠΥΥ; Το ταμείο το δικό σας, το ταμείο το δικό μου, το ταμείο των εμπόρων, το ΙΚΑ, ο ΟΓΑ καταθέτει τις εισφορές του κατά μήνα στον ΕΟΠΥΥ. Συγκεντρώνει, λοιπόν, ο ΕΟΠΥΥ ένα κεφάλαιο και αρχίζει μετά και το κατανέμει στους παρόχους, κατά προτεραιότητα, κατά αποκλειστική προτεραιότητα πληρώνονται οι φαρμακοποιοί. Γιατί; 
Διότι ξέρουν ότι διαχειρίζονται το φάρμακο το οποίο έχει ανάγκη ο κάθε πολίτης, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο άνθρωπος ο οποίος έχει ανάγκη και πάσχει”. 

Πάντως ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ άμεσα θα πληρώσει τους ασφαλισμένους: “Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Παπαγεωργόπουλος, από τα χρήματα τα οποία έχει στη διάθεσή του, θα πληρώσει αυτές τις μέρες όλες αυτές τις οφειλές. Ξεκινάει, λοιπόν, από σήμερα να πληρώσει τα μικρά ποσά που οφείλουμε σε χιλιάδες συμπολιτών μας είτε από φάρμακα, είτε επειδή αγόρασαν γυαλιά οράσεως, είτε από εξετάσεις, αυτές τις δαπάνες τις οποίες έχει ο κάνει ο κάθε πολίτης”.

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου