Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

17χρονο παιδί,παράλυτο στη διάρκεια επέμβασης

Απίστευτο και όμως ελληνικό είναι το περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το τοπικό ειδησεογραφικό site «Lesvos news» και επιβεβαίωσε στο «Healthview» ο Χρήστος Θεοδώρου διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Ένα 17χρονο αγόρι έμεινε παράλυτο στην αριστερή πλευρά κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο κεφάλι του. Το νεαρό αγόρι είχε ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι του το οποίο ανακάλυψε τυχαία μετά τα Χριστούγεννα. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητο το αιμαγγείωμα να αφαιρεθεί διότι ήταν επικίνδυνο για την ζωή του 17χρονου. Η οικογένεια του αγοριού αποφάσισε ο νεαρός να εγχειριστεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια της επέμβασης συνέβη κάτι απίστευτο. Ο πλοηγός των γιατρών ένα μηχάνημα «οδηγός» για τις επεμβάσεις σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα ο νεαρός να υποστεί σοβαρή βλάβη και να μείνει παράλυτος στην αριστερή του πλευρά.

Οι γονείς του παιδιού σοκαρίστηκαν και προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιδί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών για να έχει το παιδί την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Ο νεαρός έπρεπε όμως για να μεταφερθεί στην Αθήνα να κάνει μία μαγνητική τομογραφία. Δυστυχώς όμως δεν λειτουργούσε ούτε ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου και το παιδί έπρεπε να κάνει την εξέταση σε εξωτερικό ιατρικό κέντρο. Το ιδιωτικό κέντρο όμως ζητούσε να πληρωθεί για την μαγνητική καθώς είχε λήξει η σύμβαση του με το νοσοκομείο. Οι γονείς του παιδιού αγανακτισμένοι ζητούσαν καθώς είναι ασφαλισμένοι να καλύψει το νοσοκομείο τα έξοδα. Χρειάστηκε λοιπόν σύμφωνα πάντα με το lesvosnews η καταλυτική παρέμβαση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χρήστου Θεοδώρου, αλλά και του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, ώστε με δικές τους εγγυήσεις να φύγει ο 17χρονος και να κάνει την αναγκαία ιατρική εξέταση.

O κύριος Χρήστος Θεοδώρου, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μίλησε στο «healthview» και επιβεβαίωσε το τραγικό περιστατικό λέγοντας: «Πράγματι το περιστατικό αυτό συνέβη στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπως επιβεβαίωσε ο θεράπων Ιατρός του νεαρού αγοριού ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση. Το μηχάνημα «πλοηγός» των γιατρών σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης για άγνωστο λόγο με αποτέλεσμα το παιδί να παραλύσει στην αριστερή του πλευρά. Αύριο το παιδί θα μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Αθήνα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει καλά. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο τώρα. Προτεραιότητα έχει η Υγεία του παιδιού και εν συνεχεία θα δούμε και τα υπόλοιπα».

3 σχόλια:

  1. Για ποιό λόγο δεν λειτουργούσε ο Μαγνητικός Τομογράφος;
    Είχε ενημερωθεί η Ιατρική Υπηρεσία και η Διοίκηση του Νοσοκομείου;
    Γιατί ο ασθενής διακομίσθηκε σε πάροχο χωρίς σύμβαση;
    Τι ακριβώς ορίζουν οι εγκύκλιοι για τις χρεώσεις των παρόχων προς τα νοσοκομεία για νοσηλευόμενους ασθενείς;
    Θα κριθούν επιτέλους κάποιοι ανεύθυνοι η ό,τι άλλο;
    Δεν υπάρχει καθόλου φιλότιμο από κανένα;
    Ποιά η σημασία του Ιπποκρατικού Όρκου τέλος πάντων;

    Σ.Σ. Μήπως το συγκεκριμένο Διαγνωστικό Κέντρο είχε διακοπή λόγω "ποινής"; (λέω.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θα δούλευες εσύ βρε γελοίε χωρίς να πληρώνεσαι?

      Διαγραφή
  2. giati exei to nosokomeio mutilhnhs magnhtiko tomografo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή