Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!



Δελτίο Τύπου 

Θέμα: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! 

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι, την στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ οφείλει πάνω από 1,5 δις στους ιατρούς και τα εργαστήρια, προκαλεί οργή και αγανάκτηση στο σύνολο των ιατρών αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία η απόπειρα ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ της μοναδικής οικίας ιατρού από την Α' ΔΟΥ Αθηνών για χρέη ύψους 14000 ευρώ ενώ ο ΕΟΠΥΥ του οφείλει δεκαπλάσια! Κινδυνεύει έτσι να χάσει το σπίτι του από την εγκληματική ανικανότητα του δαπανηρού διοικητικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσει τις οφειλές του και να αποπληρώσει τα βεβαιωμένα χρέη του. Κάνουμε έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς, στους Έλληνες Βουλευτές, στους εκπροσώπους του Τύπου αλλά και στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας να αναδείξουν το θέμα και να αποτρέψουν την κατάφορη αυτή αδικία ! 

Κραυγή αγωνίας στέλνει ο ιατρικός κόσμος και το σύνολο της ιδιωτικών παρόχων υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείαςνα εφαρμόσουν ΑΜΕΣΑ τις εντολές του Πρωθυπουργού και να αποπληρώσουν ταπαλαιά και νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ ύψους πάνω από 1,5 Δις ευρώ(για το 2012 έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές), καθώςάρχισαν οι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Ενώ η διοίκηση του οργανισμού έχει ενημερωθεί για ύπαρξη δεκάδων τέτοιων περιπτώσεων, επιδεικνύει απάνθρωπο προσωπείο προσπαθώντας διακαώς να αναχαιτίσει νομικά τις δίκαιες δικαστικές αποφάσεις εις βάρους του, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις συνέπειες της οικονομικής καταστροφής των ιατρών και των διαγνωστικών κέντρων που ατύχησαν να βρεθούν σε αδύναμη οικονομικά θέση από την πολυετή στάση πληρωμών του ταμείου. 

Ο ΕΟΠΥΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, με ανάλγητο τρόπο, να "φεσώνει" το σύνολο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αδιαφορεί για τις συνέπειες της πολιτικής του "ΔΕΝ πληρώνω" στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας και καταπατά κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα. 

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στο σύνολο των ιατρών αλλά και στην Ελληνική Κοινωνία η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ της μοναδικής οικίας ιατρού από την Α' ΔΟΥ Αθηνών για χρέη ύψους 14000 ευρώ στην εφορία, τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ οφείλει δεκαπλάσιο ποσό στο συγκεκριμένο πολίτη που χάνει το σπίτι του από την εγκληματική ανικανότητα του δαπανηρού διοικητικού μηχανισμού του ΕΟΠΥΥ να εκκαθαρίσει τις οφειλές του και να αποπληρώσει τα βεβαιωμένα χρέη του. Και ενώ εντείνεται η πίεση από την τρόϊκα να διατεθούν τα χρηματικά ποσά που υπάρχουν στο γενικό λογιστήριο του κράτους, ο ανίκανος διοικητικός μηχανισμός αδυνατεί να τα αποδώσει στους δικαιούχους ! Ακριβώς στην ίδια κατάσταση κινδυνεύουν να βρεθούν και άλλοι ιατροί ή πιστωτές του ΕΟΠΥΥ. Ιδιαίτερη απογοήτευση προκαλεί η ανάλγητη στάση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλου ο οποίος ενώ είναι κοινωνός του τραγικού ζητήματος, επέλεξε να αδιαφορήσει. 

Επιπλέον, η διοίκηση του οργανισμού ασκώντας εξόφθαλμα καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά, ζητάει ηλεκτρονικά την άνευ όρων παραίτηση των ιατρών από όλα τους τα νόμιμα δικαιώματα, χωρίς να δώσει κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών, από τα οποία δεν έχει δωθεί ούτε ένα ευρώ στους γιατρούς. 
Ο ΕΟΠΥΥ ασκεί εκβιαστική συμπεριφορά απαιτώντας συνεργάτες με μηδενικά δικαιώματα και αμείωτες υποχρεώσεις. Αντίστοιχα ανάλγητο προσωπείο δείχνει προς τους ασφαλισμένους, ιδίως τους χρόνιους πάσχοντες, που στερούνται πλέον της στοιχειώδους βασικής περίθαλψης. 

Σε όλους είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αν δεν αυξηθεί η χρηματοδότηση και εάν δεν ανασυγκροτηθεί διοικητικά,ο ΕΟΠΥΥ θα "σκάσει" ως μία τεράστια φούσκα, αποτέλεσμα της πρόχειρης, ανάλγητης και απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ! Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καλεί τον ΕΟΠΥΥ και την αρμόδια πολιτική ηγεσία να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αναδιαρθρώσουν το σπάταλο και αναποτελεσματικό διοικητικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ,να σταματήσουν οριστικά την ανήθικη πολιτική του "δεν πληρώνω" και να καταβάλουν ΑΜΕΣΑ παλαιά και νέα χρέη ως οφείλουν. 
Σε αντίθετη περίπτωση θα ζήσουμε την πλήρη οικονομική κατάρρευση των ιδιωτικών δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τραγικές συνέπειες στην υγεία 10 εκ. πολιτών. 


Για το ΔΣ της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ 

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμμ. 


Γ. Ελευθερίου   Χ. Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου