Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Απαντήσεις ΙΣΑ και ygeianet



Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 23 Απριλίου 2013



Όσον αφορά στο διαδικτυακό σχόλιο του ygeianet.gr, θεωρούμε ότι οι ευφυείς συντάκτες του ygeianet.gr και οι διαγνώσεις τους, σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ, οι αναφορές τους στο πρόσωπο του Προέδρου του και οι συστάσεις τους προς συμμόρφωση, επιεικώς προκαλούν θυμηδία.

Προφανώς, σκοπίμως αγνοούν ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι ο κος Πατούλης. Είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διοικείται από το εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Αντίθετα, το ygeianet.gr, ανώνυμα και ανυπόγραφα, αναλαμβάνει το ρόλο του αδέκαστου κριτή και αυτόκλητου συνηγόρου των Ιατρικών Συλλόγων, λες και δεν έχουν φωνή και την τόλμη να εκφράσουν τη θέση τους.

Είναι σε όλους γνωστή η απόγνωση και οι συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που σοβεί, και καθημερινά Δήμοι, Κοινωνικοί Φορείς, Μητροπόλεις, ακόμη και Ιατρικοί Συλλογοι, από νησιωτικές και ηπειρωτικές ακριτικές περιοχές της χώρας, εκπέμπουν κυριολεκτικά κραυγές αγωνίας, αιτώντας χείρα βοηθείας, προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.

Αψευδή μάρτυρα αποτελούν οι καθημερινές εκκλήσεις προς τον ΙΣΑ με αιτήματα τη συμπαράστασή του και τη συνδρομή του. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Πληροφορούμε τους κυρίους του ygeianet.gr, ότι από οπουδήποτε μας ζητήθηκε η βοήθειά μας, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, πάντα την προσφέραμε σε συνεννόηση με τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους, όταν επρόκειτο για παροχή ιατρικών πράξεων, και σε συνεννόηση με Μητροπόλεις και Δήμους, όταν αφορούσε δωρεά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

Ας το χωνέψουν οι κύριοι της «Ιεράς Εξέτασης», που εσχάτως τους έπιασε ο πόνος για τη «θωράκιση» του εθελοντισμού, ότι ο ΙΣΑ θα συνεχίσει τη συγκρότηση της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης και θα σταθεί σε όσους προστρέξουν στη συμπαράστασή του, στα μέτρα των δυνατοτήτων του.

Οι κύριοι που μας κρίνουν, καλό θα είναι, να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και να εγκαταλείψουν την τακτική των άσφαιρων βολών, που δε βρίσκουν το στόχο τους. 

-------------------------------


By ygeiapress on April 23, 2013


Ο κ. Πατούλης απάντησε στην ανάρτηση του Ygeianet που αφορούσε στην εξάπλωση των δραστηριοτήτων του ανά την επικράτεια. Δυστυχώς η απάντηση επιβεβαιώνει πως ο κ. Πατούλης δεν έχει σκοπό να περιοριστεί στα όρια του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και για τούτο εφευρίσκει διάφορα έωλα επιχειρήματα.

Το πρώτο επιχείρημα είναι πως ο Ιατρικός Σύλλογος είναι διφυής! Να δείτε που σε λίγο θα πει πως είναι και τρισυπόστατος…

Το δεύτερο επιχείρημα είναι πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν διαθέτει ως μέλη του γιατρούς, αλλά Ιατρικούς Συλλόγους. Ξεχνά πως ο ΠΙΣ διαθέτει Γενική Συνέλευση που συγκροτείται από εκλέκτορες και Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων, η οποία χαράσσει την πολιτική του ιατρικού σώματος πανελλαδικά;

Ας μην εκμεταλλεύεται ο κ. Πατούλης την ανοχή που επιδεικνύουν αρκετοί Σύλλογοι, αποφεύγοντας να εκδώσουν ανακοινώσεις κάθε φορά που υφίστανται «εισβολή» από το Ιερό Κλιμάκιο.

Επιπλέον οι εθελοντισμοί που διαπράγματεύονται ο κ. Πατούλης με τον κ. Ευσταθίου περισσότερο μας ανησυχούν παρά μας καθησυχάζουν. Δεν είναι άραγε ο κ. Ευσταθίου αυτός που ενεπλάκη στο πρόσφατο πογκρόμ της Αμυγδαλέζας, το οποίο προκάλεσε διεθνή κατακραυγή;

Για να τελειώνουμε: οι γιατροί της Αθήνας έχουν εκατοντάδες προβλήματα, τα οποία αποτελούν πεδίο δράσης για τον ΙΣΑ. Ο κ. Πατούλης ας περιοριστεί σ΄ αυτά με ουσιαστικό τρόπο κι ας αφήσει κατά μέρος τις εισβολές και την επικοινωνιακή διαχείριση.

Ygeianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου