Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Γιατροί Θεσσαλονίκης εναντίον ΕΟΠΥΥ για τα δεδουλεμένα


Εξαπατημένοι δηλώνουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και παραμένουν απλήρωτοι από το... 2009! Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) προειδοποιεί τον Οργανισμό ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών, τότε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα. Το χειρότερο, όπως λένε οι εκπρόσωποι του ΙΣΘ, είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δε δεσμεύεται για το χρόνο της αποπληρωμής τους αλλά ζητά εκβιαστικά από τους γιατρούς να παραιτηθούν από κάθε νόμιμο δικαίωμά τους!

«Οι γιατροί δεν επαιτούν. Από το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία παρανόμως δεν έχουν πληρώσει επισκέψεις, εξετάσεις και πράξεις εν όλω ή εν μέρει. Οι γιατροί απαιτούν τα δεδουλευμένα. Δεν ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ ούτε να τους χαρίσει χρήματα ούτε να τους δανείσει. Με επίγνωση της δύσκολης συγκυρίας περιμέναμε την αποπληρωμή μας, ενώ την ίδια ώρα άλλοι πάροχοι εξωφλούντο περιέργως προνομιακά», υπογραμμίζει ο ΙΣΘ σε επιστολή που έστειλε χτες προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά και τις απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ «εξόφθαλμα καταχρηστικές» και τονίζουν ότι θα ασκήσουν κάθε δικαίωμά τους, εφόσον η αποπληρωμή δεν πραγματοποιηθεί μέσα στα νόμιμα χρονικά όρια.

«Σε περίπτωση εξαπάτησης των γιατρών και νέων καθυστερήσεων, ο ΙΣΘ θα αναλάβει πρωτοβουλία δυναμικής διεκδίκησης των δεδουλευμένων, καταλογισμού ευθυνών και υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των ιατρών», αναφέρει η επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου, σήμερα Τετάρτη, ο Ιατρικός Σύλλογος σκοπεύει να στείλει στον ΕΟΠΥΥ εξώδικο όπου θα τονίζεται η υποχρέωση άμεσης αποπληρωμής των οφειλών και θα προειδοποιεί ότι θα κινηθεί ατομικά εναντίον των υπευθύνων ζητώντας τον καταλογισμό ευθυνών και την επιβολή ποινών. AGELIOFOROS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου