Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Τι χάνει το Ταμείο γιατρών-φαρμακοποιών από το 2015!



Με λιγότερα χρήματα θα πρέπει να δίνονται οι συντάξεις και τα εφάπαξ από το Ταμείο των Υγειονομικών μετά το 2015 καθώς η κυβέρνηση καταργεί τους κοινωνικούς πόρους βάση του μνημονίου.

IATROPEDIA

Χωρίς έναν βασικό κοινωνικό πόρο θα πρέπει να επιβιώσει το Ταμείο των γιατρών, των οδοντιάτρων, των κτηνιάτρων και των φαρμακοποιών από το 2015 καθώς το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές μας καταργεί τους φόρους υπέρ τρίτων. 

Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι και το Ταμείο των γιατρών όπως και άλλων εργαζομένων θα χάσει ένα βασικό ετήσιο κονδύλι που ενίσχυε την καταβολή των συντάξεων αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα.

Συνολικά 25 κοινωνικοί πόροι καταργούνται ενώ οι υγειονομικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες για να κρατήσουν όρθιο το Ταμείο τους. 

Ειδικότερα το ΤΣΑΥ - ΕΤΑΑ χάνει τις εισφορές 0,29 ευρώ - 0,44 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής κλινικής που εισέπραττε από όλη τη χώρα. Το μέτρο θα ισχύσει από 1/1/2015 σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. 

Οι καταργήσεις αυτές πάντως δε θεωρούνται τυχαίες καθώς είναι γνωστό πως πρόθεση της τρόικας είναι στο τέλος να διατηρηθούν μόνο τρία Ταμεία. Των μισθωτών, των αγροτών και των ελευθεροεπαγγελματιών. 

2 σχόλια:

  1. Τώρα που καταργούνται οι πόροι αυτοί, μαθαίνουμε και την ύπαξρή τους. Τι είναι αυτή η εισφορά;; Ετήσια;; Για κάθε εισαγωγή;;ΓΙατί αν είναι ετήσια, μιλάμε για αστείο ποσό, αν μιλάμε για κάθε εισαγωγή, τότε είναι σοβαρό ποσό.
    Ξέρει κανείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://afroditi.uom.gr/rc/chapter8/ND3348_1955.pdf
    Ιδού το υπο κατάργηση άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή