Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Υπ.Υγείας προς γιατρούς ΠΕΔΥ: «Τώρα 8ωρο! Μετά αξιολόγηση»


Υπ.Υγείας προς γιατρούς ΠΕΔΥ: «Τώρα 8ωρο! Μετά αξιολόγηση»

Επισπεύδει τις διαδικασίες αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΔΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεδομένου πως σήμερα ακολουθούν 8ωρη βάρδια την ώρα όμως που θα έπρεπε να εργάζονται μόνο 7 ώρες. 

Προς ώρας εργαστείτε 8 ώρες όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και μετά την αξιολόγηση βλέπουμε, διαμηνύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους γιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ που έκαναν εξώδικη διαμαρτυρία για το ωράριο εργασίας τους. 

IATROPEDIA

Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει μεν ότι οι υπόλοιποι γιατροί εργάζονται μόνο 7 ώρες στο σύστημα, από την άλλη όμως σημειώνει ότι η κατάσταση θα μείνει ίδια έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης του ιατρικού προσωπικού. 

Χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Οι ειδικευμένοι ιατροί - οδοντίατροι που προέρχονται από τις πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι με βάση το ν.4238/2014 εντάχθηκαν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), εργάζονται ως ιατροί - οδοντίατροι ΠΕ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
Κατά συνέπεια, το ωράριο εργασίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής τους στον κλάδο ιατρών - οδοντιάτρων ΕΣΥ, είναι το οκτάωρο με βάση όσα ισχύουν και για τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.»

Μετά την αξιολόγηση πάντως εξηγεί: « Είναι προφανές ότι μετά την ένταξή τους στο ΕΣΥ, θα υπάγονται στο ίδιο καθεστώς εργασίας με τους ιατρούς – οδοντιάτρους του ΕΣΥ, που είναι το επτάωρο».
Ήδη σύμφωνα με τα όσα τονίζονται από το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αξιολόγησή τους (έχουν συσταθεί τα Συμβούλια Αξιολόγησης σε κάθε ΔΥΠΕ της χώρας και έχει εκδοθεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος) και επιδίωξή είναι «η κατάταξή των ιατρών - οδοντιάτρων στον κλάδο ΕΣΥ να γίνει συντομότερα από τη προβλεπόμενη στο νόμο προθεσμία, που είναι οι οκτώ μήνες μετά την αίτησή τους». 

3 σχόλια:

  1. καθοτι οι αξιοτιμοι συναδελφοι των ΠΕΔΥ εργαζονται τοσο πολυ , κουραζονται και δεν κανουν ΗΚΓφηματα με αποτελεσμα να στελνουν αποκλεισμους αριστερου σκελους για τεστ κοπωσης. να μην πω για αλλα πιο χοντρα. αρα λοιπον να μην παραπονιουνται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι το κράτος θέλει εργαζόμενους με συνθήκες Ασίας το έχουμε καταλάβει,γι αυτό το σκάμε από το πεδύ τους.Σε λίγο καιρό, όχι και πολύ μακριά, όλοι θα δουλεύουν " ήλιο με ήλιο" για ένα πιάτο ρύζι. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στον ιδιωτικό τομέα, όπου ήδη τα μαστόρια πληρώνονται έναντι,κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα για να τραβούν κουπί στη γαλέρα των αισχροκερδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αδωνις είναι ο μονος που δουλευει 8ωρο.Πηγαινει από καναλι σε καναλι λεει τις συνήθεις αρλούμπες του και μετα παει στην Ευγενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή