Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παράταση για τους γιατρούς που θέλουν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ

Η δήλωση μπορεί να γίνει από τους 3.000 γιατρούς, οι οποίοι επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), γιατρούς, των οποίων έληξαν οι συμβάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2013, τους γιατρούς της Κεφαλλονιάς, καθώς και όσους εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.

iatronet


Παράταση έως το τέλος του μήνα, έδωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τους πρώην γιατρούς του Οργανισμού, οι οποίοι θέλουν να συνεργαστούν εκ νέου ως συμβεβλημένοι.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η παράταση αφορά όσους γιατρούς δεν πρόλαβαν να κάνουν αποδοχή της δήλωσης, προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού.


Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί από τους 3.000 γιατρούς, οι οποίοι επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Μπορεί, επίσης, να υποβληθεί και από γιατρούς, των οποίων έληξαν οι συμβάσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2013, τους γιατρούς της Κεφαλλονιάς, καθώς και όσους εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4238/14.

Δήλωση

Να σημειωθεί ότι οι ιατροί μπαίνουν μέσω του λογισμικού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και με τη χρήση του κωδικού τους, αποδέχονται την “Δήλωση ιατρού για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ”.

10 σχόλια:

  1. Μολις παραιτηθη ο πανηλίθιος μπορει καποιοι να κανουν συμβαση.Με αυτόν τον ψυχακια ποιος μπορει να συνεργασθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάντως δήλωση δεν μου ήρθε αλλα κλειδάριθμους πήρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα μιλάμε σοβαρά? Σύμβαση για 200 επισκέψεις Χ 10=2000 ευρω μικτά? Μείον 10% η κράτηση μέχρι την εκκαθάριση= 1800 ευρω. Μείον 26% ο φόρος από το πρώτο ευρώ= 1332 ευρώ καθαρά χοντρικά. Και αυτά όποτε θέλει ο εκάστοτε υπουργός και πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να τα εξοφλήσει. Δηλαδή περίπου 6,66 ευρώ καθαρά για μία επίσκεψη! Έστω και για συνταγογράφηση! το άκρον άωτον της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ του ιατρού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν απο 7 χρόνια, σε καλύτερες εποχές για την Ελλάδα, η πλειονότητα των ιατρών έκανε σύμβαση με το Δημόσιο (ΟΠΑΔ) με 6.46 ιατρείο και 8.22 σπίτι επίσκεψη. Θα μου πείτε έβλεπες και άλλους ασθενείς άλλων ταμείων. Ε, έτσι είναι και τώρα μετά τους 200....

      Διαγραφή
    2. Τοτε τα 6,46 οπως αναφερεις συναδελφε ηταν μονο για τους ασφαλισμενους του Δημοσιου δηλ για περιπου 800.000 ασφαλισμενους πανελλαδικα. Τωρα μιλαμε για περιπου 7.000.000 εκατομυρια ασφαλισμενους πανελλαδικα! Τοτε εβλεπες με 6,46 περιπου 5-6 ατομα την ημερα και τους υπολοιπους ιδιωτικα. Τωρα βλεπεις περισσοτερους με το ιδιο ποσο. Και ποτε θα συμπληρωσεις τους 200 για να ξεκινησεις να βλεπεις ιδιωτικα? Και γιατι ο ιδιωτης να παει να πληρωσει τον συμβεβλημενο και να μην παει να πληρωσει τον παλιο του μη συμβεβλημενο ιατρο? Και ποσο θα ζητησεις σημερα ιδιωτικη επισκεψη και ποσο ζητουσε καποιος πριν 7 χρονια?! Οπως μπορει να καταλαβει καποιος δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη.

      Διαγραφή
  4. εμπρος ολοι οσοι κατηγορουσαν και απειλουσαν τους συμβεβλημενους , οσοι μας αποκαλουσαν αναξιους ιατρους του 6ευρου, οσοι μας λεγαν οτι χωρις την συμβαση δεν ειμαστε αξιοι να εχουμε ιδιωτικη μονο πελατεια. ας τρεξουν λοιπον οιλοιδωρητες μας να παρουν τα 6 αργυρια και την εξαμηνο συμβαση . ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΩΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΚ ΤΟΥ ΙΚΑ λοιπον συναδελφοι παρτε τα αργυρια σας . οπως ειδατε το κολπο σας να βγαλετε εμας εξω απο τον εοπυυ, να μας παρασυρετε να μην κανουμε συμβασεις εμεις για να κλεισουν τα δικα μας ιατρεια, και να επιβιωσετε μονο εσεις ελεω ΙΚΑ, δεν πετυχε. ο θεος αγαπαει τον κλεφτη αγαπαει και τον νοικοκυρη . μια συγνωμη την οφειλετε σε ολους τους συμβεβλημενους. ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως ιδιώτης ιατρός συνάδελφε θα σου πω τί ακούω πολυ συχνά πλέον στο ιατρείο μου. Όλο και περισσότεροι ασθενείς μου αποκαλούν τούς συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ ως καινούργιους ΙΚΑτζήδες. Ότι συμπεριφέρονται απαξιωτικά όπως οι συνάδελφοι του πρώην ΙΚΑ. Ότι δεν σηκώνονται καν από την καρέκλα τους να τους εξετάσουν. Αναπόφευκτα η συνέχεια των ιατρών του ΙΚΑ θα είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί. Μόνο ένας αποκλειστικά ιδιώτης ιατρός ακούει τα παράπονα των ασφαλισμένων. Πηγαίνουν στους συμβεβλημένους για συνταγογράφηση ή για τσάμπα "εξέταση". Όταν όμως δουν τα δσύσκολα τότε πηγαίνουν στους ιδιώτες και πληρώνουν για καλύτερη αντιμετώπιση και διάγνωση. Προσέξτε λοιπόν διότι τα σχόλια που είναι άσχημα ήδη αρχίζουν και πληθαίνουν για τους συμβεβλημένους

      Διαγραφή
    2. Ικατζήδες καταντήσατε όλοι εσείς οι συμβεβλημένοι, απλήρωτοι συνταγογράφοι που περιμένετε κανα 5 ευρω απο ασφαλισμένο ξευτιλίζωντας πρώτα τον κόπο και τον αγώνα σας για να είστε γιατροί και μετά όλους εμάς τους απέξω , που κάνατε το γιατρό φτωχολυγούρη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ ΕΟΠΥΥ.
      Ούτως ή άλλως σε 6 μήνες θα δημεύουν τα ιατρεία σας γιατί οι συμβάσεις θα γίνουν όπως το παλαιό ΤΕΒΕ, δηλαδή αντιμισθία. Πάρτε 600-700€ θα σας πουν και σκάσετε !

      Διαγραφή
  5. Γεμίζει το Ιατρείο τζαμπατζήδες λίαν απαιτητικούς που έχουν και το θράσος στον δικό σου χώρο να σου λένε: Εγώ σε πληρώνω ρέ!!!!!!.Και ο πελάτης που περιμένει να εξεταστεί πληρώνοντας επίσκεψη,χάνει την υπομονή του και φεύγει.Σου μαγαρίζουν το Ιατρείο σου το βρωμίζουν φωνάζουν λες και βρίσκονται σε καφενείο και όλα αυτά για ούτε 6,5€!!!!!!!!.Λίγο αξιοπρέπεια βρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάντια δεν έχει όρια για όλους σας συνάδελφοι . Συμβεβλημενους και μή . Αλλά τι να πεις κυρίως για αυτούς που παίρνουν ιδιωτική επίσκεψη και στη συνέχεια συνταγογραφούν σε χρεοποχαρτα εξετάσεις π.χ ακτινογραφίες με συμμετοχές 0.50 λεπτά .Κατάντια συνάδελφοι δεν εναι μόνο τα 10 ευρώ αλλά και ο εξευτελισμός εξετάσεων που καθιέρωσαν αρκετοι από εσάς με την καθημερινή πρακτική τους .
    Ιατρός Ακτινολόγος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή