Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

19 εκατομμύρια ευρώ στα νοσοκομεία της επαρχίας



Έκανε ό,τι μπορούσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ικανοποιήσει τα νοσηλευτήρια της περιφέρειας, εγκρίνοντας χθες το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, ωστόσο η γκρίνια καλά κρατά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί διοικητές εξακολουθούν να παραπονιούνται για το γεγονός πως τα χρήματα είναι λίγα, αλλά η πλευρά του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι το ποσό είναι ικανοποιητικό και πως οι ανάγκες θα καλυφθούν. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι μεγαλύτερες ανάγκες υπάρχουν στην Αττική και ειδικότερα στην Α' και Β' ΥΠΕ και για τις οποίες ενεκρίθη πριν από μερικές ημέρες κονδύλι ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Παρόντες στην χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ήταν οι διοικητές των νοσοκομείων αλλά και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ).

Τα οικονομικά των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν είναι μυστικό ότι είναι δραματικά περιορισμένα, ενώ πολλοί προϋπολογισμοί νοσηλευτηρίων βρίσκονται στο ναδίρ. Υπάρχουν δε διοικητές αλλά και Σωματεία Εργαζομένων που έχουν δηλώσει ότι τα οικονομικά τους έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν επαρκούν μέχρι τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι υπάρχουν δραματικές ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα.

Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας έχει αντίθετη άποψη, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι οι προϋπολογισμοί επαρκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου