Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Συν.Εργασ.Ια.

November 24, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμα φορά ο αναξιόπιστος και αφερέγγυος ΕΟΠΥΥ επικουρούμενος από τον πολιτικό του προϊστάμενο Υπουργό υγείας επιβεβαίωσε την φήμη του ως ο πλέον αφερέγγυος οργανισμός στην ευρωπαϊκή ένωση. 

Αδιαφορώντας για ότι από τον Αύγουστο έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων προέβη στη ανακοίνωση του ποσού του claw back για τα εργαστήρια, για το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Για να χρυσώσουν το χάπι οι “διοικούντες” τον ΕΟΠΥΥ έβαλαν την υποσημείωση ότι τα ποσά θα αναπροσαρμοστούν με την εφαρμογή του πλαφόν. Δυστυχώς για τους υπογράφοντες έφτιαξαν ένα πολύ κακό αντίτυπο της περυσινής ανακοίνωσης όπου δήλωναν ότι τα ποσά θα αναπροσαρμοσθούν όταν γίνει ο έλεγχος από τις ΙΕΕ (όπως ο νόμος προβλέπει) πράγμα που δεν έγινε ποτέ προς όφελος όσων εκμεταλλεύτηκαν την συνταγογράφηση και εις βάρος των εντίμων συναδέλφων.

Κατά σύμπτωση μέσα στο ίδιο 24ωρο ο ΠΑΣΙΔΙΚ έβγαλε μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας τα αυτονόητα ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και το σχέδιο σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς και Πολυϊατρεία που μόνο δουλοπάροικοι θα μπορούσαν να υπογράψουν. 

Την ίδια ώρα τόσο τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαστηρίων (ΠΟΣΥΠΙ, ΠΕΒΒΙ κλπ) καθώς και ο ΠΙΣ περί άλλα τυρβάζουν, η δε ΠΑΣΙΔΙΚ έχει εξαγγείλει 3 φορές την καταγγελία της σύμβασης και αντί αυτής τα μελή της εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους του, πολλές φορές μάλιστα ενάντια σε κάθε άρθρο της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (Υ9/οικ 70521).

Ως νεοσύστατος (υπό ίδρυση) σύλλογος εργαστηριακών γιατρών επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε νοήμονα όντα και δεν μπορούμε να ανεχθούμε την εξαπάτηση από τον κρατικό μηχανισμό αλλά κυρίως από συναδέλφους.

Καλούμε τους υπευθύνους του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείου υγείας να εφαρμόσουν την ψηφισμένη νομοθεσία ασκώντας όπως έχουν υποχρέωση τα καθήκοντά τους.

Καλούμε το ΔΣ του ΠΑΣΙΔΙΚ να βάλει “τον λίθο” πρώτο στην μοναδική βιώσιμη λύση που είναι η λύση των συμβάσεων με των ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε τους συνδικαλιστές συναδέλφους και τον ΠΙΣ να δράσουν επιτέλους χωρίς να υποκύπτουν σε τερτίπια εκβιασμούς και κομματικά καπελώματα.

Τέλος με την μικρή, προς το παρόν φωνή μας, προειδοποιούμε τους συναδέλφους μας πως το παιχνίδι είναι στημένο και συστήνουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ερμηνεία και εφαρμογή νόμων και διατάξεων που ψηφίζονται για να μην εφαρμοστούν ποτέ.

Η προσωρινή διοίκηση του Συν.Εργασ.Ια

7 σχόλια:

  1. ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε επιτέλους μια φωνή που να λέει τα πράγματα όπως έχουν μπας και ξυπνήσουμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον δύσκολο και άνισο αγώνα σας που είναι και αγώνας δικός μας, εναντι του αφερέγγυου και κλέφτη ΕΟΠΥΥ. Το <> που εκριζώσατε ΕΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ανωτέρω σχόλιο μεταξύ εισαγωγικών λείπει η λέξη παράσιτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή