Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Λ. Αναγνώστου: Η ασυνεννοησία των σωματείων έχει καταλήξει σε ανοησία. Ας συνεννοηθούμε !

Αθήνα 19/11/ 2014

Προς όλα τα Δ.Σ. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια του Εργαστηριακού Τομέα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αναρωτιέμαι μερικές φορές πόσο αυτοκτονικοί είμαστε σαν κλάδος ώστε να μην μπορούμε να βρούμε μια κοινή συνισταμένη διεκδικήσεων που να χωράνε όλοι..

Είναι τόσο πιο δυνατά τα εγωιστικά σύνδρομα ώστε ντε και καλά να περάσει του καθ’ ενός η άποψη παίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι του υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ και από το αποτέλεσμα τελικά που επιτυγχάνεται να μην είναι κανείς ουσιαστικά ωφελημένος;

Με αφορμή το χθεσινό μπουγιουρντί που βρήκαμε όλοι στον υπολογιστή μας που αγγίζει την μείωση των αμοιβών στο 50 % του τζίρου είναι κανείς που κοιμάται ήσυχος ενόψει μάλιστα πιθανής περαιτέρω ανακάλυψης συμψηφιστικών αρνητικών αποτελεσμάτων ; 

Όλο αυτόν τον καιρό η ασυνεννοησία των σωματείων έχει καταλήξει σε ανοησία με θλιβερά αποτελέσματα και αυτό πρέπει να το αλλάξετε.

Ότι είχατε προτείνει για βελτιώσεις των rebate, των claw back και των plafond αποτυπώνονται στο έγγραφο που μας αναρτήσανε. Μήπως είναι καιρός μπροστά στον κίνδυνο να κλείσουμε όλοι χρεοκοπημένοι να τον αντιμετωπίσουμε με μετωπική σύγκρουση με το Υπουργείο με μια φωνή και μια ψυχή αφήνοντας τα επί μέρους μικροσυμφέροντα στην μπάντα ; 

Είχα προτείνει ξανά ένα πλαίσιο συνεργασίας που πιστεύω ότι είναι κοινά αποδεκτό, ένα πλαίσιο που εκ των πραγμάτων συμφέρει όλους ή αν δεν συμφέρει 100 % όλους τουλάχιστον είναι καλύτερο για το σύνολο των εργαστηρίων από το σημερινό χαοτικό καθεστώς για όλους.

Προτείνω λοιπόν :

1ον Να γίνει σημαία το αίτημα να αυξηθεί στα 550.000.000 ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την πρόταση του νεοφιλελεύθερου συντηρητικού ΟΟΣΑ.

2ον Να ζητηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να συλληφθεί η τυχόν παραβατικότητα στη συνταγογράφηση ( Οι προτάσεις μου είναι γνωστές σχετικά με την κάρτα με pin στα χέρια των ασφαλισμένων και φορολογική σήμανση των παραπεμπτικών) . Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί η αναγραφή πλαστών και πλασματικών εξετάσεων αγγίζει το 30 % και \

3ον Να ενεργοποιηθεί εκ νέου το κλιμακωτό rebate της αρχικής σύμβασης που όμως ενδεχομένως να χρειάζεται κάποια διαφοροποίηση χωρίς όμως να χάσει τον δίκαιο χαρακτήρα της έκπτωσης ανάλογα με το κλιμάκιο παραγωγικότητας που σημαίνει ότι θα υπάρχουν κλιμάκια χωρίς έκπτωση για την επιβίωση των πολύ μικρών εργαστηρίων και προοδευτική αύξηση του ποσοστού έκπτωσης . Οι λεπτομέρειες των κλιμακίων είναι θέμα μεταξύ σας διαπραγμάτευσης όποιο αποτέλεσμα συμφωνηθεί η περικοπή δεν θα ξεπερνάει τις σημερινές ολέθριες περικοπές.

Όταν τα βρείτε μεταξύ σας τότε προτείνω υπό μορφή .τελεσιγράφου και με στάση μονοπωλίου απέναντι στο μονοψώνιο του ΕΟΠΥΥ μα αξιώσετε την νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει σταθερό εργασιακό – συμβατικό καθεστώς τριετίας άλλως ρήξη μέχρι επιτεύξεως των κοινών στόχων μας.

Με άλλα λόγια το πλαίσιο που θα συμφωνήσετε είναι μη διαπραγματεύσιμο και έχει σαν επακόλουθο την κατάργηση όλων των δυσμενών ρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τιμών.

Η ομόθυμη και σταθερή εμμονή όλων στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας για την επιβίωση των εργαστηρίων και την κάλυψη των ασφαλισμένων .

Συναδελφικά και πάντα στη διάθεση σας 

Λεωνίδας Αναγνώστου

13 σχόλια:

  1. ΑΝΟΙΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και με την σκόνη από τα παπούτσια του κακόμοιρου του ασφαλισμένου τι θα κάνουμε ;;; Αλλάξατε άποψη κ. Αναγνώστου ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κε αναγνωστου ποσες φορες μας χαντακωσαν οι σπανοι κ οι επιδοξοι χαλιφηδες??/ η καχυποψια εμεινε και ειναι ισχυρη..με ευχες δεν επικρατει η κοινη λογικη....χρειαζεται ενωτικη προσωπικοτητα κοινης αποδοχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο Κ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΚΟΒΟΥΝΕ . ΕΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΒΟΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΚΟΒΑ 90% ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΝΤΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΜΟΝΟ 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειμαστε για λυπηση,αθλιες μαργιονετες χορευουμε στο ρυθμο που μας παιζουν.Λογια ,λογια λογια.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να σας ακουω και να σας διαβαζω .ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ μηδεν.Φοβησμενα ανθρωπακια ειμαστε ολοι μας,σφαξε με εοπυυ μου για να αγιασω κραυγαζουμε!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς όλοι που φωνάζετε να κάνουν κάτι οι άλλοι για σάς,γιατί δεν κάνετε κάτι εσείς πρώτα για τον εαυτό σας?Εμείς εδώ στό Ηράκλειο εφαρμόζουμε το πρόσφατο ΦΕΚ με αποτέλεσμα να καταθέτουμε e-dapy κοντά στο plafon μας και τις υπόλοιπες εξετάσεις τις πληρώνει ο εξεταζόμενος.
    Σας πληροφορώ ότι είναι τέλειο σύστημα,συγχαρητήρια στον εμπνευστή του.
    Απέκτησαν αξία, με το ΦΕΚ αυτό,οι εξετάσεις,εγώ και το εργαστήριο μου καθώς επίσης και οι εξεταζόμενοι.
    Η εφαρμογή του ΦΕΚ είναι η σωτηρία όλων τών εμπλεκομένων.
    Μαθιουδάκης Στ.(Βιοπαθολόγος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποσα βιοκεντρα εχετε στο ηρακλειο ?εγω διπλα μου εχω κενρο του υιου του ροβερτου κ παρα διπλα βιοκατι ...παιρνουν οτι κινειτα κ οτι δεν κινειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η μήπως έχει ήδη κλείσει και δέν το ξέρεις.Δέν φταίνε οι δίπλα σου αλλά ο τρόπος που σκέφτεσαι.(Συναδελφικό χιούμορ). Πιστεύω να μην με παρεξηγήσεις .Αλλα πες μου σε παρακαλώ εσύ άνοιξες πρώτος εκεί ή οι άλλοι.
      Ευκαιρία μεγάλη στόχευσε έναν από αυτούς και στείλτου όλα τα σαβουροπαραπεμτικά,συνεννοήσου και με τούς άλλους κοντινούς συναδέλφους και πνίξτε τον στή σαβούρα.Μόνο έτσι μπορεί να σωθέις.
      Πάντα σχολιάζω επώνυμα.
      Μαθιουδάκης Στ.

      Διαγραφή
  9. ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ
    ΠΕΛΑΤΗ Η ΒΙΟ..ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ
    ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ
    ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ....
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΜΙΖΕΡΑ
    ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ Η ΜΟΝΗ
    ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑ. ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΗΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΗ)ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 'Η ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΡΩ ΑΤΥΠΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ
    ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΛΑΘΗ Ή ΚΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
    ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΦΕΚ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ
    ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ /ΑΘΗΝΑ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ Μ-----ΕΣ.ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΕΤΕ ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΒΙΟ..ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΟΙ.

      Διαγραφή
  10. Συνάδελφοι της Αθήνας.
    Εκλήσσομαι που εκπλήσσεστε με το ποσό της αρπαγής πίσω(cb k rb)
    Δε το γνωρίζατε?Δεν ξέρετε ότι τόν Νοέμβριο και τόν Δεκέμβριο δέν θα τον πληρωθείτε?
    Τώρα είναι η ευκαρία μας τηρήστε το ΦΕΚ,στείλτε τη σαβούρα παραπεμπτικών στις βιο.....
    Πνίξτε τους στα χρέη, σώστε τα ιατρεία σας.
    Ούτε επισχέσεις,ούτε απεργίες μόνο τήρηση του ΦΕΚ.
    Έρχονται μεγάλα δεινά για τον τόπο μας δεν το βλέπετε(εκλογολογία,180 βουλευτές,αυτοδυναμίες και παλι εκλογέςκ.τ.λ μπάχαλο δηλαδή)Οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται για την επιβίωση των κομμάτων τους κι οχι του τόπου.Να περιμένετε μέχρι και στάση πληρωμών, εκτός εαν πιστεύετε οτι έχουμε πλεόνασμα.Ακόμα δανεικά παίρνουμε για να πληρωθούν οι συντάξεις.
    ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ.Απο εδώ και μπρός δεν θα πληρωθεί τίποτα και μόνο τον Μάρτιο λίγο πριν τίς εκλογές θα πληρωθούμε τόν Ιανούαριο και μετά stop.
    Οργανωθείτε και στείλτε όλα τα σαβουρόχαρτα στις βιο..... πρωτού σας τα στείλουν αυτοί.
    Ενδιαφερθείτε για το κέρδος κι οχι για τζίρο.
    ¨Εχω 15 χρόνια εμπειρία,οι μεγάλοι τζίροι αποτελούν στόχο(εφορία,περαίωση,διάφορες εισφορέςκ.τλ)
    ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ.ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ.
    (Μαθιουδάκης Στ.)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Μαθιουδάκη είμαστε μαζί σας,και εγώ με το ΦΕΚ πορεύομαι και καλώ και τούς υπόλοιπους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.Θωμόπου΄λος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή