Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Όταν το clawback καταστρέφει έναν ακόμη κλάδο: Ετοιμοπόλεμα και τα Διαγνωστικά κατά του ΕΟΠΥΥ



Την απόφασή τους να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ και να μη δέχονται τους ασφαλισμένους για ένα διάστημα, θα ανακοινώσουν σήμερα οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι έχουν ζημιωθεί, όπως αναφέρουν, τα μέγιστα, από την τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να επιβάλει το clawback και το rebate.

Τα Διαγνωστικά δεν είναι ο μόνος κλάδος που βρίσκεται σε ασφυξία εξαιτίας των τρομακτικών αυτών χαρατσιών και, όπως οι φαρμακοβιομηχανίες, αναμένουν με μεγάλη αγωνία να γίνουν πραγματικότητα οι προθέσεις του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, να πάψει το clawback και το rebate.

"Θα πρέπει να το πολεμήσουμε, και εμένα δεν μου αρέσει το clawback", έχει τονίσει πολλές φορές ο κ. Βορίδης, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσουν πρώτα τα διαρθρωτικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί (όπως πλαφόν, ατομικό όριο ανά πάροχο κ.λπ.). Προς επίρρωσιν της λογικής αυτής του υπουργού Υγείας, να σημειώσουμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου έφθασε τα 6 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι προηγούμενοι μήνες είχαν σημαντική υπέρβαση.

Βέβαια, για να κάνει κάποιος τον συνήγορο του διαβόλου, θα πρέπει να επισημάνει ότι έως ότου λειτουργήσουν τα διαρθρωτικά μέτρα, όλοι οι πάροχοι θα έχουν απωλέσει σημαντικά έσοδα και αποζημιώσεις από τις πληρωμές τους, που φθάνουν έως και το 50%.

Έτσι και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων χαρακτηρίζει τα χαράτσια clawback και rebate ληστρικά, μέσω των οποίων ο ΕΟΠΥΥ έχει αρπάξει πάνω από το 50% της αποζημίωσης των παρόχων, όπως αναφέρει.

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ καλεί όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής ανά την Ελλάδα, είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο είτε σε άλλη συνδικαλιστική Ένωση "να ενωθούν με τους αποφασισμένους παρόχους της Αττικής, προκειμένου να πετύχουν ταχύτερα την ανατροπή των άδικων και καταστροφικών αυτών μέτρων, τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα όλους μας".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΔΙΚ "έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., χρόνος εντυπωσιακά μεγάλος για να μην έχει καταφέρει ακόμη ένας νέος Οργανισμός να οργανωθεί στοιχειωδώς με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής ανά την Ελλάδα, είτε ανήκουν στον Σύνδεσμο μας, είτε σε άλλη συνδικαλιστική Ένωση, καθώς και εκείνους που δεν είναι ενταγμένοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και με την προϋπόθεση ότι συμφωνούν με τα αιτήματά μας, να ενωθούν με τους αποφασισμένους παρόχους της Αττικής, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να επιτύχουμε ταχύτερα την ανατροπή των άδικων και καταστροφικών αυτών μέτρων, τα οποία πλήττουν ανεπανόρθωτα όλους μας".

"Πρέπει όλοι μας να ξεπεράσουμε ενδοιασμούς και φόβους, να αφυπνίσουμε την συνείδησή μας, να επιστρατεύσουμε την λογική μας, να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να ενωθούμε όλοι μαζί σε μια κοινή προσπάθεια. Το όπλο μας δεν μπορεί να είναι άλλο από το 'η ισχύς εν τη ενώσει'. Μόνον η ένωση των δυνάμεών μας θα μπορέσει να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μονάδων μας και να αποτρέψει την αναπόφευκτη χρεοκοπία μας", καταλήγει ο ΠΑΣΙΔΙΚ, ο οποίος σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μέτρων για να πλήξει τον ΕΟΠΥΥ και όχι τους ασφαλισμένους, αναφέρουν οι εκπρόσωποί του.

12 σχόλια:

  1. ΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ,ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ.ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ,ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ Κ---Υ Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ,ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να δω το ζευγος καρα- βουγιουκα απ εξω απο την αριστοτελους να κλαινε γιατι οι σπανοι πηραν φασον τα νοσοκομεια........οσο για μας τους μικρους η ελπιδα πεθινει τελευταια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τερμα τα διφραγκα λαμογια ! το παρτυ διαρκειας της τελευταιας εικοσαετιας και βαλε ελαβε τελος ! κλινικο-εργαστηριακοι αυτοπαραπεμποντες και εργατηριακοι, κορυφαιοι στην φουκαριαρα την Ελλαδα μας,αλλα ουραγοι εως ανυπαρκτοι στις προηγμενες ευρωπαικες χωρες και παρα-ιατρικοι στις ΗΠΑ, ηλθε η ωρα να βαλετε τωρα την ουρα κατω απο τα σκελια σας και τα κεφαλια μεσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ! ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !

      Διαγραφή
    2. ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ.
      Καραρχήν δε μάς λές εάν είσαι συνάδελφος και τι εδικότητα έχεις.
      Εμπάση περιπτώση πάμε παρακάτω ΑΝΩΝΥΜΕ.
      Επειδή εγώ είμαι του ιατρείου αλλά εάν χρειασθεί και του πεζοδρομίου και οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς είναι του πεζοδρομίου θά γράψω σαυτό το ύφος.
      ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ.
      Στό πάρτυ της προγούμενης 20ετίας είμασταν όλοι εκεί.
      ¨Αλλοι ήταν στα πρώτα τραπέζια πίστα και κατανάλωναν σαμπάνιες,χαβιάρια και αστακούς κι άλλοι στο βάθος της αίθουσας πίσω απο τις κολόνες πίνοντας χύμα κρασί και ξεκοκαλίζοντας κανένα κοκκαλάκι που τους πετούσαν.
      Αυτοί οι πίσω ήταν οι μικροβιολόγοι τότε(Βιοπαθολόγοι τώρα).
      ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.
      Στη πόλη που ζώ είμαστε περίπου 60 βιοπαθολόγοι,δεν ξέρω κανένα να έχει βίλες και κότερα. Ξέρω όμως δεκάδες από άλλες εδιικότητες με απίστευτο πλουτισμό.
      ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.
      Εμείς είμαστε λόγω της ειδικότητας μας που ακούμε τον πόνο τών ασθενών για τα φακελάκια,τις λίστες,τις άσκοπες φαρμακευτικές συνταγές με τά μιζιάρικα φάρμακα,τα πάρε δώσε των άλλων με τα μεγάλα συμφέροντα κ.τ.λ.
      ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
      Εμείς πρώτοι θέλουμε την εξυγίανση του συστήματος με εφαρμογή του plafon,του κόφτη για τις περιττές εξετάσεις και το σύνθημα μας είναι:Εκτέλεση όλων των διαγνωστικών εξετάσεων(οχι άσκοπων) που έχουν συνταγογραφηθεί σωστά και έντιμα απο κλινικό ιατρό σύμφωνα με την εδιικότητα του και να πληρώνονται χωρίς υφαρπαγή cb k rb).
      ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤ.(ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ)


      Διαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΧΑΡΤΑΚΙΑ .ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡΕΥΕΙ...
    ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ CLAWBACK.
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν σας αρεσε λαμογια μικροβιολογοι-ακτινολογοι-πυρηνικοι-καρδιολογοι-αλλεργιολογοι και λοιποι κλεφτες αυτοπαραπεμποντες το προηγουμενο σχολιο μου και το ...εκοψε η λογοκρισια σας υποκριτες !!! δεν πειραζει ομως,η ουσια δεν αλλαζει,σας ετσουξε πολυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό τον κόσμο όλα αντιμετωπίζονται εκτός από τη βλακεία.

      Διαγραφή
  6. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΑΥΤΟΠΑΡΑΜΕΜΠΟΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?? για πες μας εσυ τι δουλειά κάνεις.Θωμόπουλος Ιωάννης / βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μικροβιολογοι(που τωρα μετα τη λοιδωρια που φαγατε αυτοαποκαλειστε αυταρεσκα βιοπαθολογοι μηπως και νιωσετε λιγο περισσοτερο ιατροι) διαπρεψαντες εξοχως την τελευταια εικοσαετια στην αοκνη και μανιωδη συλλογη βιβλιαριων κυριως του δημοσιου, τα οποια κατα ριπας διοχετευατε -εναντι αντιτιμου φυσικα-σε κλινικους ιατρους συνεταιρους σας και βεβαια συνενοχους σας , οι οποιοι με αγογγυστη προθυμια εγραφαν οτι πιο εκσυζητημενες και πανακριβες εξετασεις εσεις τους δινατε στο ...μπιλιετακι, τις οποιες εξετασεις βεβαιως εσεις ουδεποτε πραγματοποιουσατε ! Η μουφα της μουφας δηλαδη ! Οσο για εσας αγαπητε κυριε...βιοπαθολογε μαλλον ειστε νεος στο επαγγελμα και προφανως ησασταν εκτος του τρικουβερτου ... παρτυ !!!

      Διαγραφή
    2. Αυτοαποκαλειστε αυταρεσκα βιοπαθολογοι????εμενα ο τιτλος ειδικοτητας μου γραφει με μεγαλα γραμματα ιατρος βιοπαθολογος.το πτυχιο μου γραφει ιατρικη σχολη ηρακλειου και μαλιστα στη χρονια μου ειπα και τον ορκο του Ιπποκρατη.Ανοιξα εργαστηριο πριν 2 χρονια με ολες τις οικονομιες των γονιων μου και ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!!!Δε χρωσταω κυριε.Ουτε και προλαβα χρυσες 20 ετιες.Μη τα ισοπεδωνουμε ολα!!!

      Διαγραφή
  7. << ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ >>
    ΠΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΠΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΠΟΣΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ Ή ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΚΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΚΑΝΑΝ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ , ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ 2012-2014
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΩ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛ. ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ (Ή ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΩ), ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ.
    ΟΧΙ ΠΙΑ .....
    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΑΠΟ 1/1 2015 ΑΛΛΑΖΩ ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.
    Υ.Γ. ΟΣΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ.
    ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ
    ΚΑΡΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
    ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
    ΚΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ 6 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ.
    ΦΑΣΟΝΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ

    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΤΙΜΙΟΣ Ή ΒΛΑΚΑΣ ΠΕΣ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή