Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κώστας Λουράντος: Έχουν τα κεφάλαια, έχουμε την δύναμη! Απεργούμε ενωμένοι!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Την ενότητα του κλάδου στην πανελλαδική απεργία διαρκείας, η οποία ξενκινά από το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, μνημονεύει με έμφαση και νόημα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος, με ανάρτησή του στο facebook.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Λουράντος αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του:

"Η αυριανή απεργία που ξεκινά, δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων. Εχουμε μπροστά μας μεγαλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αραγές και δυνατό.

Δεν απεργούμε μονο για να πιέσουμε την κυβερνηση αλλα κυρίως για τη επομενη μέρα των φαρμακείων, για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπαλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια , εμείς όμως έχουμε την δυναμη, που προέρχεται από το σύνολο.

Αυτή είναι και η απάντηση στα διαφορα κέντρα (παρα) πληροφόρησης που ήδη διασπείρουν είδήσεις πανικού για τον κόσμο , μιλώντας για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς.

Αυτή είναι η απάντηση στους προκατειλλημμένους συστημικούς "δημοσιογράφους", οι οποίοι εκτελούν εντολές, λοιδορώντας όπους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο "σύστημα"...

Αυτή είναι η απάντηση στους κάθε λογής προστάτες του "συστήματος" που προσπαθεί να επιβιώσει από την λασπολογία και την διαστρέβλωση της αλήθειας.
Μιας αλήθειας που λέει ότι:

- 251 βουλευτές του κοινοβουλίου προεκλογικά ΨΗΦΙΣΑΝ τα μέτρα ζητώντας ενα οποιοδήποτε μνημόνιο, το οποίο σήμερα ... κάποιοι από αυτούς απορρίπτουν μεν αλλά εφαρμόζουν δε....

- είμαστε μεν στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά δεν εφαρμόζονται τα Ευρωπαϊκά μοντέλλα... κατά παράβαση νόμων και αποφάσεων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ....

- η σημερινή αντιπολίτευση ξέχασε τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις θέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση....

- η προσπάθεια των προηγούμενων Υπουργών Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποτάξουν τις πράξεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και ανιστόριτων παραλογισμών..

- η χώρα μας βρίσκεται (κατά δήλωση υπουργών της κυβέρνησης) υπο κηδεμονία και υπό επιτήρηση ...

Η αυριανή κινητοποίηση που ξεκινά αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων μας και γι αυτό πρέπει να πετύχει.

Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί".

6 σχόλια:

  1. Μάγκες έφτασε το τέλος και πρέπει να το καταλάβετε. Μπορει να είσαστε ενωμένοι αλλα δυνατοί είναι μόνο οι τροϊκανοί κατακτητές. Όση απεργία και να κάνετε το μόνο που θα πετύχετε είναι να σας βλαστημανε οι ασθενείς, να λιμοκτονήσετε ενώ το κράτος θα τρίβει τα χέρια του επειδή η απεργία σας μειώνει τα έξοδα του ΕΟΠΥΥ. Το φάρμακο θα το δίνει πάντα ο γιατρός όσο εξαθλιωμένος και αν είναι και η επιστημονική σας συνεισφορά στη επιλογή υαλουρονικου, βιταμίνης και κρέμας προσώπου κάπου εδώ τελειώνει. Η Ελλαδα πεθαίνει οικονομικά και θα πεθάνετε και εσείς καθώς δεν θα μπορείτε να κρατήσετε τη μόνη επένδυση που κάνατε τόσα χρόνια...τα ακίνητα (διότι δεν επενδύσατε ποτέ στο επάγγελμα σας παρά μόνο στην αρχή της καριέρας σας που αλλάξατε συρτάρια και βάψαμε το φαρμακείο που κληρονομήσατε απο τον μπαμπά σας). Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε όσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να αλλάξετε επάγγελμα και να σωθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που θα ψοφήσει η "κατσίκα" του γείτονα φαρμακοποιού περίμενε τη σειρά σου ...ανώνυμε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε, η δική μου κατσίκα ψόφησε όποτε μην έχοντας κατσίκα έκανα κάτι άλλο και δεν περίμενα τη σειρά μου. Απλά κοιτάω το γείτονα που δεν έχει καμία ελπίδα να σώσει την κατσίκα του και λέω τα γεγονότα όπως έχουν μήπως και το καταλάβει. Αλλά αν κρίνω από την απάντησή σου εσύ μάλλον χαίρεσαι που έρχεται και η σειρά μου. Δεν περίμενες ότι η δική μου σειρά έχει έρθει προ πολλού!

      Διαγραφή
  2. Όταν -δυστυχώς-διάβασα την άποψη αυτή μου ήρθε -λόγω των ημερών-η εικόνα να μιλάει ο αξιωματικός το 1940 στους στρατιωτες του και να λέει: ...Μάγκες έφθασε το τέλος ..οι κατακτητές είναι πιο δυνατοί ... μην πολεματε θα πεθανετε ..τρέξτε να σωθείτε ...όσο πιο γρηγορα το καταλάβετε τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να σωθείτε....!!! Ευτυχώς τότε κανείς δεν τόλμησε ούτε καν να σκεφτεί αυτά τα λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε συγκρίνεται η Ελλάδα του Μεταξά με την Ελλάδα του Τσίπρα και του Λουράντου. Τότε υπήρχαν ιδανικά. Τώρα υπάρχουν απλά κρατικοδίαιτοι κηφήνες. Ο κηφήνας θα κάνει αντίσταση; Μόνο για το τομάρι τους ενδιαφέρονται και για κανέναν άλλο. Σιγά μη σκέφτονται την Ελλάδα και απεργούν για να κάνουν αντίσταση στον κατακτητή. Έχεις επηρεαστεί από το έπος του Σαράντα και πιστεύεις στο νέο έπος του Λουράντου.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητοί όποιος πολεμά κάτι μπορεί να κερδίσει οι υπόλοιποι πέστε στα τέσσερα ή πέστε για ύπνο.Εμένα όμως αυτό που με απασχολεί είναι γιατί τόση πρεμούρα με τα φαρμακεία ,περα από τα συντεχνιακά τους θετικά και αρνητικά. Θα υπάρξει ανάπτυξη στον κλάδο με το νεο σύστημα ? ή απολύσεις και ακριβότερα φάρμακα ? Από ότι καταλαβαίνω το δεύτερο - λόγω των πολυεθνικών που επέβαλαν το μέτρο αυτό, Αν κλείσουν τρία φαρμακεία και ανοίξει ένα διόρωφο που είναι η ανάπτυξη? Άρα καλά κάνουν οι φαρμακοποιοί και αντιστέκονται στα προφανή συμφέροντα των ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή