Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ – Υπ. Οικονομικών




Την εκτίμηση πως οι περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα παραμένουν ένα ορατό ενδεχόμενο εξέφρασε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η τελευταία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα αφού είχε προηγηθεί ένταση μεταξύ των συνδικαλιστών και της αστυνομίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ρήξη χημικών και κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ. Ο κος Τσακαλώτος δήλωσε, ωστόσο, άγνοια για τα επεισόδια που προηγήθηκαν της συνάντησής του με τους συνδικαλιστές.

Επισημαίνεται πως η ΠΟΕΔΗΝ είχε ξαναβρεθεί στο υπουργικό κτίριο, ζητώντας ακρόαση για συγκεκριμένα αιτήματα: αύξηση των δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατάργηση του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση υπαλλήλου», μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση των 12.000 συμβασιούχων στην υγεία και στην πρόνοια με επανασύσταση των οργανικών θέσεων στο υποστηρικτικό προσωπικό.

«Ο κος Τσακαλώτος μας είπε ότι από το υπερπλεόνασμα των 3,5 δις ευρώ θα δει πόσο θα μοιράσει στην υγεία και πώς. Αλλά το ποσό θα είναι μικρό. Ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν θέλουμε λεφτά από τα ματωμένα πλεονάσματα ή υπερπλεονάσματα που δημιουργούνται από την μείωση των συντάξεων, των μισθών, από φόρους, από την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας κ.λ.π.

Του θυμίσαμε το παράλληλο πρόγραμμα. Να βρει χρήματα από την φοροδιαφυγή»αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Για την ΠΟΕΔΗΝ στη συνάντηση αυτή διαφάνηκε, δίχως αμφιβολία, η πρόθεση της κυβέρνησης για το ανθυγιεινό επίδομα. «Ο κος Τσακαλώτος ήταν ειλικρινής. Είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν περικοπές» τονίζει. Ο υπουργός φαίνεται να άφησε, τέλος, ανοικτό το ζήτημα της συνέχισης της ομηρίας των συμβασιούχων, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων στα ΒΑΕ.

«Άκαρπη η συνάντηση με τον κο Τσακαλώτο!!! Στο μόνο που συμφωνήσαμε είναι ότι θα ξανασυναντηθούμε!!!» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα τη βρίσκει μπροστά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου