Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Η κοι­νω­νι­κή ευ­θύ­νη των για­τρώ­ν



 BY EPOHI /

«Πι­στεύω ό­τι αν οι για­τροί συ­ναι­σθά­νο­νται τον κοι­νω­νι­κό τους ρό­λο πρώ­τα και με­τά τον ε­παγ­γελ­μα­τι­κό τους ρό­λο, και κυ­ρίως οι νέ­οι για­τροί, έ­χουν την ευ­και­ρία στις αι­τή­σεις για την πρω­το­βάθ­μια υ­γεία, εί­τε για τους γε­νι­κούς για­τρούς εί­τε για τους ει­δι­κευ­μέ­νους, να α­ντα­πο­κρι­θούν και να στη­ρί­ξουν το δη­μό­σιο σύ­στη­μα. 

Δεν βά­ζει κα­νείς το μα­χαί­ρι στο λαι­μό, ό­πως λέ­γε­ται, αλ­λά θεω­ρώ ό­τι αν κά­ποιος για­τρός νιώ­θει αυ­ξη­μέ­νη την κοι­νω­νι­κή ευ­θύ­νη που έ­χει έ­να­ντι των α­σθε­νών, θα πρέ­πει να προ­τι­μή­σει να ε­νταχ­θεί στο δη­μό­σιο σύ­στη­μα, ε­φό­σον το ί­διο το κρά­τος α­νοί­γει θέ­σεις για αυ­τές τις ει­δι­κό­τη­τες. Αν το κρά­τος δεν ά­νοι­γε, ό­πως συ­νέ­βαι­νε τό­σα χρό­νια α­πό την ε­πο­χή του Λο­βέρ­δου που πά­γω­σαν οι διο­ρι­σμοί στο δη­μό­σιο, θα ή­ταν λο­γι­κό και ε­πό­με­νο να προ­σπα­θεί ο κα­θέ­νας να βρει τρό­πο να ε­πι­βιώ­σει ε­παγ­γελ­μα­τι­κά ως ι­διώ­της μό­νο», σχο­λιά­ζει στην «Επο­χή» ο Τά­κης Γεωρ­γα­κό­που­λος, α­ντι­πρό­ε­δρος του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Πα­ρο­χής Υπη­ρε­σιών Υγείας (Ε­Ο­ΠΥΥ). 

Το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα με τη με­ταρ­ρύθ­μι­ση της πρω­το­βάθ­μιας υ­γείας πα­ρα­τη­ρεί­ται το ε­ξής πα­ρά­δο­ξο: ε­νώ η υ­πο­στε­λέ­χω­ση και υ­πο­βάθ­μι­ση της δη­μό­σιας υ­γείας εί­ναι χρό­νια κα­τα­κρι­τέα α­πό κοι­νω­νία, ε­παγ­γελ­μα­τίες του χώ­ρου υ­γείας, κόμ­μα­τα, ΜΜΕ κτλ, και οι προσ­λή­ψεις στο δη­μό­σιο το­μέα της υ­γείας πά­γιο αί­τη­μα, η α­ντα­πό­κρι­ση στην πρώ­τη προ­κή­ρυ­ξη για οι­κο­γε­νεια­κούς για­τρούς που θα συμ­βλη­θούν με τον Ε­Ο­ΠΥΥ ή­ταν πο­λύ μι­κρή. Πρό­κει­ται πε­ρί­που για 640 εν­δια­φε­ρό­με­νους, που θα ξε­κι­νή­σουν να ερ­γά­ζο­νται ως συμ­βε­βλη­μέ­νοι οι­κο­γε­νεια­κοί για­τροί την 1η Αυ­γού­στου. «Στην πρώ­τη προ­κή­ρυ­ξη φά­νη­κε ό­τι υ­πήρ­ξε α­προ­θυ­μία, κα­θο­δη­γού­με­νη και α­πό συλ­λο­γι­κά όρ­γα­να και ε­νώ­σεις για­τρών δυ­στυ­χώς για λό­γους α­ντι­πο­λι­τευ­τι­κούς. Όσο περ­νά­ει ο και­ρός, ό­μως, φαί­νε­ται να πα­ρα­με­ρί­ζε­ται αυ­τή η α­ντί­δρα­ση. Ει­δι­κά στην ε­παρ­χία ε­πι­θυ­μούν συμ­βά­σεις με τον Ε­Ο­ΠΥΥ», ση­μειώ­νει ο Τά­κης Γεωρ­γα­κό­που­λος. Ρό­λο παί­ζει και το γε­γο­νός ό­τι α­κό­μα ι­σχύει και το πα­λιό σύ­στη­μα συμ­βε­βλη­μέ­νων για­τρών με τον Ε­Ο­ΠΥΥ (1.700), που ό­μως τέ­λος Ιου­λίου λή­γει και α­να­μέ­νε­ται έ­τσι να κι­νη­το­ποιη­θούν πε­ρισ­σό­τε­ροι για­τροί.

Οι α­ντι­δρά­σεις

Οι α­ντι­δρά­σεις μέ­ρους των για­τρών, ό­πως έ­χου­με ξα­να­γρά­ψει, α­φο­ρούν κυ­ρίως στο νέο τρό­πο μι­σθο­δο­σίας τους. Μέ­χρι τώ­ρα οι ι­διώ­τες για­τροί που έ­κα­ναν σύμ­βα­ση με τον Ε­Ο­ΠΥΥ πλη­ρώ­νο­νταν για μέ­χρι 200 ρα­ντε­βού το μή­να, ό­που ο α­σφα­λι­σμέ­νος έ­πρε­πε να δώ­σει τα χρή­μα­τα κα­τά την ε­πί­σκε­ψη και να του ε­πι­στρα­φούν με­τά α­πό τον Ε­Ο­ΠΥΥ. Το πρό­βλη­μα με αυ­τό το σύ­στη­μα ή­ταν ό­τι υ­πήρ­χαν φαι­νό­με­να δια­φθο­ράς, δη­λα­δή κα­λού­σε ο α­σθε­νής να κλεί­σει ρα­ντε­βού μέ­σω Ε­Ο­ΠΥΥ, του έ­λε­γαν ό­τι έ­χουν ε­ξαν­τλη­θεί και ό­τι μπο­ρού­σε να ε­πι­σκε­φθεί το για­τρό μό­νο με τους ι­διω­τι­κούς ό­ρους. Έτσι ο α­σθε­νής και πλή­ρω­νε τη, με­γά­λη συ­νή­θως, ι­διω­τι­κή ε­πί­σκε­ψη, αλ­λά και χρη­σι­μο­ποιού­ταν το Α­ΜΚΑ του σαν να εί­χε πά­ει μέ­σω δη­μο­σίου και έ­τσι ο για­τρός πλη­ρω­νό­ταν δι­πλά. Με το νέο σύ­στη­μα, προ­κει­μέ­νου να α­πο­φευχ­θούν τέ­τοια φαι­νό­με­να, οι για­τροί έ­χουν συ­γκε­κρι­μέ­νο πλη­θυ­σμό ευ­θύ­νης και κα­θη­με­ρι­νό ω­ρά­ριο που θα τους ε­ξυ­πη­ρε­τούν, ε­νώ οι α­σθε­νείς θα ε­πι­σκέ­πτο­νται τον οι­κο­γε­νεια­κό για­τρό δω­ρεάν. Το αρ­χι­κό σχέ­διο ή­ταν για την τε­τράω­ρη, πεν­θή­με­ρη υ­πη­ρε­σία που θα προ­σφέ­ρουν στο δη­μό­σιο, οι συμ­βε­βλη­μέ­νοι οι­κο­γε­νεια­κοί για­τροί να έ­χουν πά­γιο μι­σθό πε­ρί­που 1.600 ευ­ρώ (πριν α­μεί­βο­νταν 10 ευ­ρώ το ρα­ντε­βού) και α­πό ε­κεί και πέ­ρα να μπο­ρούν να ερ­γά­ζο­νται και ως ι­διώ­τες. Επει­δή ο πλη­θυ­σμός ευ­θύ­νης των για­τρών θα εί­ναι 2.200 ά­το­μα για τους γε­νι­κούς για­τρούς και τους πα­θο­λό­γους και 1.500 για τους παι­διά­τρους, υ­πήρ­ξε το προ­η­γού­με­νο διά­στη­μα το ε­πι­χεί­ρη­μα ό­τι αυ­τό ση­μαί­νει ό­τι θα α­μεί­βο­νται μό­λις 0,7 ευ­ρώ τον α­σθε­νή. 

Αυ­τό βέ­βαια θα ί­σχυε μό­νο αν και οι 2.200 άν­θρω­ποι της πε­ριο­χής εί­χαν νο­σή­σει, που το πρό­βλη­μα τό­τε δεν θα ή­ταν το μι­σθο­λο­γι­κό των για­τρών, αλ­λά ό­τι θα εί­χα­με κρί­ση παν­δη­μίας στη χώ­ρα.

Επει­δή, ό­μως οι α­ντι­δρά­σεις των για­τρών συ­νε­χί­ζο­νται, το υ­πουρ­γείο Υγείας α­να­κοί­νω­σε αυ­τή την ε­βδο­μά­δα τρο­πο­ποιή­σεις, προ­κει­μέ­νου να συμ­με­τά­σχουν στην πρω­το­βάθ­μια υ­γεία. Συ­γκε­κρι­μέ­να προ­βλέ­πε­ται ο α­σθε­νής αν προ­σέλ­θει ε­κτός του 4ω­ρου που ο­ρί­ζει ο κά­θε για­τρός, να πλη­ρώ­νει ως να πη­γαί­νει σε ι­διώ­τη, να μην εί­ναι αυ­στη­ρά 5νθη­με­ρο το ω­ρά­ριο που θα ο­ρί­σουν οι για­τροί, δια­τη­ρώ­ντας ό­μως το κα­τώ­τα­το ό­ριο των 20 ω­ρών ε­βδο­μα­διαίως ως υ­πη­ρε­σία στο δη­μό­σιο, να μην εί­ναι υ­πο­χρεω­τι­κές οι δω­ρεάν κα­τ’ οί­κον ε­πι­σκέ­ψεις και αυ­τές να πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποιού­νται μέ­σα στο ο­ρι­σμέ­νο 4ω­ρο υ­πη­ρε­σίας στο δη­μό­σιο, προ­κει­μέ­νου να εί­ναι δω­ρεάν για τους α­σφα­λι­σμέ­νους του Ε­Ο­ΠΥΥ. Ση­μειώ­νε­ται ό­τι πα­ρά και αυ­τές τις διευ­κο­λύν­σεις, η Ένω­ση Ια­τρών Ε­Ο­ΠΥΥ α­να­κοί­νω­σε πως «αρ­νού­μα­στε κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά την ο­μη­ρία μας και έ­χου­με ευ­θύ­νη να προ­στα­τεύ­σου­με τους ια­τρούς, αλ­λά και τους α­σφα­λι­σμέ­νους α­πό τις ι­δε­ο­λη­πτι­κές εμ­μο­νές ε­νός α­σφυ­κτι­κά κλει­στού και α­πάν­θρω­που συ­στή­μα­τος, που θα έ­χει μειω­μέ­νο ή αρ­νη­τι­κό α­πο­τέ­λε­σμα στην κα­θη­με­ρι­νή ια­τρι­κή πρα­κτι­κή του α­σφα­λι­στι­κού τους τα­μείου».

Το νέο σύ­στη­μα

«Ο α­σθε­νής θα α­πο­κτή­σει έ­να προ­σω­πι­κό για­τρό, που θα ξέ­ρει το ι­στο­ρι­κό του, θα μά­θει να τον συμ­βου­λεύε­ται και να τον ε­μπι­στεύε­ται, α­ντί να πη­γαί­νει α­πό μό­νος του σε ει­δι­κό­τη­τες, που πολ­λές φο­ρές εί­ναι λαν­θα­σμέ­νες σε σχέ­ση με το πρό­βλη­μα που έ­χει, ή στα νο­σο­κο­μεία για πε­ρι­στα­τι­κά που δεν εί­ναι ε­πεί­γο­ντα. Έτσι λει­τουρ­γεί διε­θνώς με ε­πι­τυ­χία το σύ­στη­μα των οι­κο­γε­νεια­κών για­τρών», ε­ξη­γεί και υ­πε­ρα­σπί­ζε­ται το και­νούρ­γιο θε­σμό ο Τά­κης Γεωρ­γα­κό­που­λος. Ση­μειώ­νε­ται πως στο νέο σύ­στη­μα οι πο­λί­τες κα­λού­νται να δια­λέ­ξουν μέ­σω η­λεκ­τρο­νι­κού συ­στή­μα­τος ποιος θα εί­ναι ο οι­κο­γε­νεια­κός για­τρός α­πό τους συμ­βε­βλη­μέ­νους της πε­ριο­χής τους, τον ο­ποίο θα μπο­ρούν να αλ­λά­ξουν σε πε­ρί­πτω­ση που δεν τους ι­κα­νο­ποιεί με­τά α­πό έ­ξι μή­νες. Αν έ­χουν κά­ποιο πρό­βλη­μα υ­γείας που χρειά­ζε­ται άλ­λη ει­δι­κό­τη­τα, πέ­ραν της γε­νι­κής ια­τρι­κής ή της πα­θο­λο­γίας, θα πα­ρα­πέ­μπο­νται στο για­τρό που πρέ­πει α­πό τον οι­κο­γε­νεια­κό τους για­τρό, ή μπο­ρούν να κλεί­σουν α­πό μό­νοι τους ρα­ντε­βού στα κέ­ντρα υ­γείας (πρώην Ι­ΚΑ) ή να πά­νε στο νο­σο­κο­μείο αν εί­ναι ε­πεί­γον πε­ρι­στα­τι­κό, ό­πως συ­νέ­βαι­νε και πριν.

Τα κέ­ντρα υ­γείας α­στι­κού ή α­γρο­τι­κού τύ­που, που α­πο­τε­λούν το δεύ­τε­ρο σκα­λο­πά­τι της πρω­το­βάθ­μιας υ­γείας, σύμ­φω­να με τον α­ντι­πρό­ε­δρο του Ε­Ο­ΠΥΥ, λει­τουρ­γούν κα­νο­νι­κά με διά­φο­ρες ει­δι­κό­τη­τες, ό­πως πά­ντα. Πα­ρό­λα αυ­τά, ό­πως ση­μειώ­νει ο ί­διος, ε­πει­δή α­πό το υ­πουρ­γείο έ­χει κρι­θεί ό­τι χρειά­ζε­ται η πε­ραι­τέ­ρω στε­λέ­χω­σή τους, κα­θώς τα προ­η­γού­με­να χρό­νια εί­χαν α­πα­ξιω­θεί, α­να­μέ­νε­ται να υ­πάρ­ξει προ­κή­ρυ­ξη και για αυ­τά.

Πα­ράλ­λη­λα, συ­νε­χί­ζε­ται η προ­σπά­θεια να στη­θεί και το πρώ­το σκα­λο­πά­τι, που πέ­ραν των συμ­βε­βλη­μέ­νων οι­κο­γε­νεια­κών για­τρών, εί­ναι οι το­πι­κές μο­νά­δες υ­γείας (ΤΟ­ΜΥ), που λει­τουρ­γούν κα­θη­με­ρι­νά α­πό τις 8 το πρωί έως τις 9 το βρά­δυ, με γε­νι­κούς για­τρούς, πα­θο­λό­γους και παι­διά­τρους, που και ε­κεί κα­λού­νται οι για­τροί να κά­νουν το κοι­νω­νι­κό τους χρέ­ος υ­πο­βάλ­λο­ντας αί­τη­ση για πρόσ­λη­ψη. «Μέ­ρα με τη μέ­ρα αυ­ξά­νο­νται οι το­πι­κές μο­νά­δες υ­γείας σε κά­θε πό­λη. Η με­ταρ­ρύθ­μι­ση στην πρω­το­βάθ­μια υ­γεία προ­χω­ρά, αλ­λά θέ­λει χρό­νο, για­τί έ­να σύ­στη­μα δεν μπο­ρεί να στη­θεί ως δια μα­γείας. Το σύ­στη­μα πά­ντως δεν θα μεί­νει α­κά­λυ­πτο. Η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση έ­χει δεί­ξει ό­τι θέ­λει να δώ­σει έμ­φα­ση στο δη­μό­σιο σύ­στη­μα υ­γείας», κα­τα­λή­γει ο Τά­κης Γεωρ­γα­κό­που­λος, το­νί­ζο­ντας ό­μως πως για τις νη­σιω­τι­κές πε­ριο­χές θα πρέ­πει να υ­πάρ­ξει ει­δι­κή μέ­ρι­μνα και να ξα­ναϊδω­θεί ο σχε­δια­σμός, ώ­στε να υ­πάρ­ξουν πε­ρισ­σό­τε­ρες ΤΟ­ΜΥ, α­φού οι α­σθε­νείς δεν εί­ναι δυ­να­τόν να πά­νε σε ό­μο­ρη πε­ριο­χή, ό­πως συμ­βαί­νει στην η­πει­ρω­τι­κή Ελλά­δα.

Τζ. Α.

18 σχόλια:

  1. OΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 1600Ε ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΝΤΑΣ ΕΦΚΑ(31%) ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ(25-35%) ΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 700-800Ε, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟ ΙΑΤΡΟ,ΕΝΩ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!
    ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ( ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΒΑΡΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι , οι γιατροι σου φταινε τωρα.Και εσυ γιατρος εισαι , συνδικαλιστης και ψευτοαριστερος .Την δικη σου ευθυνη πρωτα ,με ολα αυτα που θα κανατε και καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλητεια σε ΟΛΟ της το μεγαλείο! Φάτε.....κοινωνικη κοινωνική ευθύνη ζώα γιατροί,για να διορισουμε εμείς μερικές χιλιάδες συριζογυφτουλα στις γυγΤΟΜΥ!
    Παρατήρηση 1: εμμέσως ομολογεί ότι δεν δίνει λεφτά !Επιτέλους!
    Παρατήρηση 2: ο Μπαταχτσιμης δεν μπλέκεται με κανένα τρόπο στο φιάσκο! Το άφησε στους ......βλάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ JAMBO ΚΑΙ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ.....ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ! ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ......ΑΓΓΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο περνάει ο καιρός η αντίδραση .......παραμερίζεται! Μόνο εσείς παραμερίζεστε απαξιωμένοι κλόουν ! Δεν έχετε ούτε και θα αποκτήσετε ΟΙ διότι δεν αποφασίσαμε να αυτοκτονήσουμε!Ετοιμάσου για νέα ......παράταση περίγελε αν και μακάρι να μην δοθεί και να τελειώνουμε με την συμμορία σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αφου ολα ειναι τοσο καλα και ωραια γιατι 40000 γιατροι δεν στριμωχνονται στο ποιος θα πρωτοπαρει αυτες τις ωραιες θεσεις του δημοσιου?? Αρα εμμεσως θεωρουνται ανηθικοι και με αισθημα χαμηλης κοινωνικής ευθυνης. Εχεις σκεφθει ποτε ότι ο γιατρος μπορει να επιτελει καθημερινα το κοινωνικό του εργο ακομα και με δωρεαν επισκεψεις σε οικονομικά αδυναμους ασθενεις του?? Οχι ? Σε πληροφορώ λοιπον οτι καθημερινα γινεται αυτο. Μονο που εκει τα ευσημα τα παιρνει εμμεσως ή αμεσως απο τον ασθενη του ο ιδιος ο γιατρος. Αλλα εσυ θες να πληρωνεται ψιχουλα ο γιατρος και οι ασθενεις να ευλογουν τον καθε υπουργο υγειας για το δωρεαν συστημα που εχει. Λοιπον αυτο δε θα γινει . Και την επομενη φορα σκεψου αμεσα, οτι εμμεσως κατηγορεις μια εργασιακη ομαδα που εχει προσφερει αρκετα. Ο γιατρος δεν ειναι ΔΕΗ να αυξανει τιμολογια και να κοβει ρευμα. Ειναι διπλα στον ασθενή του . Ουτε κοινωνικά ασυνειδητος ειναι λοιπον αλλα ουτε και δουλος των ψηφοθυρικών ορεξεων καποιων ειναι. Ενας παθολογος,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυ εξυπνο να κανεις κοινωνικη πολιτικη με ξενες πλατες.Αφηστε τις κοροιδίες και δωστε αξιοπρεπεις αμοιβες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΚΗ ΓΙΓΑΝΤΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!! ΕΥΤΥΧΩΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι πίνεις αδερφέ και τα λες αυτά;;;
    Θέλω και εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει και η κοινωνική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ κύριε αντιπρόεδρε απέναντι σε αυτούς που πληρώνουν εισφορές στον οργανισμό που μάλλον πλέον διευθύνεις και τους οποίους με δική σου ευθύνη και δικούς σου λάθος χειρισμούς θα αφήσεις ακάλυπτους. Και υπάρχει και η ποινική ευθύνη. Οι γιατροί στην πλειονότητά τους και φιλότιμο διαθέτουν και χωρίς πληρωμή θα επιλέξουν να δουν συνανθρώπους μας με οικονομικό πρόβλημα. Αλλά το να δουλεύεις με μισή αμοιβή στην καλύτερη περίπτωση για λογαριασμό ενός οργανισμού που μια μέρα, χωρίς να ρωτήσει κανένα, προσπάθησε να επιβάλει μια σύμβαση που δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί δεν είναι φιλότιμο είναι απλώς βλακεία ή κουτοπονηριά γιατί περιμένεις να βγάλεις από αλλού τα σπασμένα. Με το καινούριο σύστημα ο ασθενής για τον οποίο κόπτεται ο κ Γεωργακόπουλος θα πληρώνει περισσότερα γιατί θα βρίσκει τα ραντεβού του μοναδικού δωρεάν γιατρού του (αν υπάρχει και αυτός)συμπληρωμένα. Αν σας ενδιέφερε πραγματικά ο ασθενής αντί για αυτό το κακέκτυπο πρωτοβάθμιας που προσπαθείτε απεγνωσμένα να επιβάλετε θα αντιγράφατε ένα επιτυχημένο μοντέλο του εξωτερικού. Θα διαπιστώνατε ότι μόνο στην Ελλάδα το κράτος δε σέβεται τους γιατρούς του και κατ'επέκταση ούτε τους πολίτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τακη, εισαι ηλιθιος .
    τρελα πουλας; οι ιατροι κερδιζαν λεφτα με τις συμβασεις; ρε πας καλα; τι πινεις; 10ε μεικτα τους εδινες μετα απο 9 μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδια δε θελει το κρατος να φτιαξει ΠΦΥ γιατι δεν εχει να πληρωσει. Αρα θα εξοικοκνομησει χρηματα απο εκει, δηλ πλεονασμα και με αυτο το τροπο θα αποτρεψει τη περικοπή μισθων και συνταξεων που εχει υπογραψει απεναντι στη τροικα. Ολα τα αλλα ειναι για να τσιμπισουν μερικοί δικοί τους και να στηθεί ενα τσαντιρι που θα λεγεται ΠΦΥ και ΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συναδελφοι ,περισσοτερα απο 300-400 ευρω το μηνα δεν θα παρει κανεις καθαρα.Θα εχει να πληρωνει και ΕΦΚΑ και ΔΕΗ και κοινοχρηστα και αναλωσιμα και μη ξεχασω και απορρυπαντικα για την τουαλεττα του που θα μετατραπει σε δημοσιο ουρητηριο.Να μη ξεχναμε και τον ελεγχο που περιγραφεται στην συμβαση και που θα γινεται απο υπαλληλους του ΕΟΠΥΥ για τον ελεγχο του ωραριου.Μια χαρα θα αποσυμφορηθουν τα νοσοκομεια και θα γεμισουν τα ιατρεια μας με ανασφαλιστους που μονο δικαιωματα τους παρεχονται απο το κρατος μας.ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.Δεν γινομαι καλυτερα γιατρος του κοσμου να μη προσβαλλεται η αξιοπρεπεια μου.
    Μια παθολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάστε βιογραφικό http://www.biblionet.gr/author/59807/Τάκης_Γεωργακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Πάρε tavor χαφιεδακο 9.34!

      Διαγραφή
  15. Στην Κυπρο ο ΟΙ περνει 8000 ευρω.... δεν μιλαμε για τις αλλες χωρες. Εδω σου ζητανε να βαλεις το ιατρειο σου να σου φορτωσουν 2200 ασθενεις τα ενοικια κοινοχρηστα ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΦΚΑ ΕΦΟΡΙΑ ολα δικα σου κ να σου δωσουν μεικτα περιπου 1200 ευρω δηλαδη τα λειτουργικα εξοδα ενος ιατρειου. Πειτε μου τον λογο να μην παω να διοριστω στα ΤΟΜΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ 1600 ΕΥΡΩ και να μην εχω ενοικια εφκα κλπ. Πλακα μας κανουν Η προταση στο να γινει καποιος ΟΙ ειναι πιο γελεια και απο την κυβερνηση.....ξεπερασε τον εαυτο της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή