Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Στην αναμονή για σύνταξη εκατοντάδες γιατροί του ΕΣΥ! Γιατί καθυστερούν

Παρασκευή 20 Ιούλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην αναμονή για τη σύνταξή τους είναι εκατοντάδες γιατροί του ΕΣΥ

Για πάνω από δύο χρόνια νοσοκομειακοί γιατροί που εργάσθηκαν επί σειρά ετών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, περιμένουν εναγωνίως να εκδοθεί η σύνταξή τους.

Όπως μάλιστα σημειώνει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) από τον Μάιο του 2016 δεν έχει εκδοθεί καμία απολύτως σύνταξη σε γιατρό του ΕΣΥ.

Συνέπεια είναι βέβαια οι γιατροί που είναι στη διαδικασία αυτή να αναγκάζονται να ζουν με συντάξεις ύψους 300 και 350 ευρώ όσα δίνονται δηλαδή με τις προσωρινές συντάξεις οι οποίες βέβαια σήμερα εκδίδονται ακόμη και εντός τριών μηνών. Το πρόβλημα βέβαια δε λύνεται καθώς το ιατρικό προσωπικό που έχει συμπληρώσει τα χρόνια εργασίας αναγκάζεται να επιβιώνει με ελάχιστα χρήματα τα τελευταία 2,5 χρόνια μόνο με την ισχνή προσωρινή σύνταξη.

Και το ζήτημα είναι πως τα επόμενα χρόνια ή ακόμη και το επόμενο διάστημα το θέμα θα αφορά όλο και περισσότερους γιατρούς αν σκεφτεί κανείς ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Το γερασμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ! Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών»

Το φαινόμενο πάντως της πολύχρονης καθυστέρησης για την έκδοση σύνταξηςαφορά και δεκάδες άλλα επαγγέλματα όπου επίσης δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις πρόσφατα άρχισαν να εκκαθαρίζονται και να δίνονται οι συντάξεις στους πολίτες που είχαν κάνει αίτηση πριν τον Μάιο του 2016.

3 σχόλια:

  1. ΜΉΠΩΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ , ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ :

    Εως τις 13 Ιουλίου το αργότερο ενεργοποιείται η «βόμβα» του ΣτΕ για το Ασφαλιστικό

    Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να κρίνει αντισυνταγματική την υπαγωγή ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στον ΕΦΚΑ και παράνομο τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών!

    Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση, εξετάζει εναλλακτικές λύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαζό είναι το Υπουργείο να δώσει τις τελικές συντάξεις για τους μετά το 2016; Θα είναι τόσο μικρές που θα γίνει επανάσταση. Άσε που δεν μπορούν να τις υπολογίσουν αφού με τις εισφορές γίνεται χάος. Ας την πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση, θα το τρενάρουν μέχρι τότε (και οι επόμενοι, ως γνωστόν, θα κατηγορούν τους προηγούμενους - εμείς θα είμαστε βέβαια τα κορόιδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τον ΓΕναρη του2018 εκκρεμουν και προσωρινεσ συνταξεισ με διαδοχικη ασφαλιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή