Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

«Ξεπαγιάζουν» ασθενείς και εργαζόμενοι σε 11 νοσοκομεία της χώρας




Tη στιγμή που ολόκληρη η χώρα έχει παραδοθεί στην ψυχρή αγκαλιά της «Σοφίας», οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία ξεπαγιάζουν, αφού τα καλοριφέρ είναι κλειστά λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα νοσοκομεία και Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας όπου οι ασθενείς στην κυριολεξία τουρτουρίζουν από το ψύχος, καθώς δεν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι συγγενείς των ασθενών να φέρνουν από το σπίτι τους θερμαντικά σώματα.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία υπάρχουν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν δουλεύουν ή δεν έχουν καλοριφέρ. Θερμαίνουν τα κτίρια με κλιματιστικά που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαλασμένα και δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση ή αντικατάσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαπίστωσαν ότι:

ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ανεπαρκέστατη θέρμανση. Κρυώνουν πολύ οι γυναίκες και τα βρέφη. Δεν υπάρχουν καλοριφέρ. Η θέρμανση των χώρων του Νοσοκομείου γίνεται από τα γνωστά κατεστραμμένα καλοριφέρ που έχουμε δείξει το καλοκαίρι τα οποία υπολειτουργούν. Τα κτίρια είναι χωρίς καμία συντήρηση. Σπασμένα τζάμια. Στην αίθουσα τοκετού το κρύο είναι πάρα πολύ. Από τα 8 κλιματιστικά στα 8 δωμάτια των επιτόκων γυναικών λειτουργούν τα τρία και μάλιστα τα δύο υπολειτουργούν. Οι διάδρομοι των Νοσοκομείων δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Δύο χρόνια τώρα ίδια χάλια η κατάσταση.

ΑΡΤΑ: Το Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και επισκέπτεται συχνά τα καλοριφέρ λόγω οικονομίας ανοίγουν 10 ώρες το 24ωρο. Επειδή το κτίριο έχει απώλειες οι ασθενείς κρυώνουν πολύ. Ασθενείς και προσωπικό φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους. Μόνο 7 ώρες το 24ωρο έχουν ζεστό νερό. Πώς να κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Μετά τις 10 το βράδυ δεν υπάρχει ζεστό νερό!!!

ΠΡΕΒΕΖΑ: Λειψό πετρέλαιο. Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 1 ώρα τοπ πρωί, 1 ώρα το απόγευμα και 1 ώρα τη νύκτα. Πολύ κρύο!!!

ΚΩ: Τουρτουρίζουν από το κρύο. Το νοσοκομείο δεν έχει κεντρική θέρμανση καθ’ ότι το κεντρικό σύστημα θέρμανσης είναι χαλασμένο χρόνια. Οι θάλαμοι θερμαίνονται με air condition, αλλά οι διάδρομοι κλινικών, κοινόχρηστοι χώροι, και κάποια γραφεία κι εργαστήρια είναι παγωμένα.

ΝΑΟΥΣΑ: Νοσοκομείο ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει θέρμανση ανά διαστήματα 12 ώρες περίπου το 24ωρο λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Ψ.Ν. Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 3 ώρες το πρωί, 3 ώρες το απόγευμα και 3 ώρες τη νύκτα. Παλαιά κτίρια με απώλειες. Κρυώνουν οι ασθενείς. Με παρέμβαση του προσωπικού από σήμερα θα ανοίξουν προσωρινά περισσότερες ώρες.

ΑΡΙΔΑΙΑ: Μέχρι και τις ημέρες των εορτών δεν είχε το Κ.Υ. θέρμανση. Προμηθεύτηκαν περιορισμένο πετρέλαιο πριν λίγες ημέρες. Ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση όλο το χειμώνα. Δεν βρίσκουν προμηθευτή πετρελαίου γιατί είναι αφερέγγυοι.

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ: Πολικές θερμοκρασίες. Τα καλοριφέρ για οικονομία στο πετρέλαιο ανοίγουν 3 ώρες την ημέρα. Από 1 ώρα πρωί, απόγευμα, νύκτα που είναι η πιο κρύα περιοχή της χώρας.

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ: Επειδή κάνουν το έγκλημα και ανοίγουν τα καλοριφέρ και καταναλώνουν πετρέλαιο ειδοποιήθηκαν από την ΥΠΕ ότι όταν τελειώσει το πετρέλαιο που έχουν δεν θα πάρουν άλλο. Απειλήθηκαν για να κάνουν οικονομία!!!

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ: Στην περιοχή των Καλαβρύτων με πολύ χιόνι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν θέρμανση. Προμηθεύτηκαν 2.000 λίτρα με δανεικά χρήματα που έδωσε γιατρός του Κέντρου Υγείας. Περιμένει από την ΥΠΕ να πάρει τα χρήματά του. Εάν δεν είχε βάλει χρήματα ο γιατρός σήμερα δεν θα είχαν καθόλου θέρμανση.

3 σχόλια:

  1. Ντροπη πια .Οχι αλλη συκοφαντια .Ειναι γνωστο οτι το ψυχος σκοτωνει τα μικροβια .Η κυβερνηση ασκει αντιλοιμωξιακη πολιτικη και πρεπει ολοι να τη στηριζουμε .Πετρελαιο δεν χρειαζεται και κανει κακο στην υγεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτη φορα Αριστερα θελατε, που εισαι ρε ΟΡΜΠΑΝ να βαλεις ταξη σ'αυτο το αθλιο κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ο Μπαταχτσίμης ''σώζει'' τόσες πολλές ζωές προεκλογικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή