Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας οι «καυτές πατάτες» του 2019 για το υπ.Υγείας! Τι θα αλλάξει


Πονοκέφαλος συνεχίζει να είναι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η δημιουργία της νέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ουσιαστικά των ΤΟΜΥ. Από την άλλη και τα Κέντρα Υγείας που αποτελούν βασικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας όπου οι ασθενείς πηγαίνουν για τα πρώτα προβλήματα υγειας, σιγά σιγά αδειάζουν από γιατρούς.

Κι ενώ ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, από την άλλη τα νοσοκομεία συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της ιατρικής φροντίδας. Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που και τα νοσοκομεία διαθέτουν ελάχιστο ιατρικό προσωπικό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα δημόσια Νοσοκομεία καταρρέουν! Ολόκληρες κλινικές με έναν γιατρό»

Προσλήψεις φυσικά έχουν προαναγγελθεί αλλά είναι τελικά άγνωστο πότε ακιρβώς θα γίνουν.

«Βαρόμετρο» οι εκλογές και για την Πρωτοβάθμια

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας – όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr – θα επιχειρήσει τους πρώτους μήνες του νέου έτους να βρει μια λύση πάση θυσία με τις ΤΟΜΥ, πριν έρθουν οι εκλογές. 

Βέβαια στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν πολύ νωρίτερα από ότι σχεδιάζονται, με βάση και τις εξελίξεις με τον Πάνο Καμμένο, το όλο εγχείρημα θα μείνει στη μέση.

Και το ζήτημα είναι πως το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί το Α και το Ω για το ΕΣΥ, αφού από αυτό εξαρτάται η εύρυθμη λειτουργία όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να εξασφαλίσει επιπλέον κονδύλια ώστε να στηρίξει τόσο τις ΤΟΜΥ όσο και το σύστημα των συμβάσεων των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι στο «παζάρι» με τους ιδιώτες γιατρούς θα επιχειρήσει να προσφέρει πιο ελκυστικές συμβάσεις ώστε να δεχθούν να συνεργασθούν περισσότεροι γιατροί.

Ήδη άλλωστε ο περιβόητος ηλεκτρονικός φάκελος υγείας τον οποίο θα διαθέτουν όλοι οι πολίτες, δόθηκε ουσιαστικά σε όλους τους γιατρούς αφού πρόσβαση με κωδικούς θα έχει το σύνολο του ιατρικού προσωπικού της χώρας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Ποιοι γιατροί θα έχουν πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών! Τι είπε ο υπ.Υγείας»

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να δοθούν και άλλες διευκολύνσεις στους ιδιώτες γιατρούς με την ελπίδα να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και να εξυπηρετήσουν το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

2 σχόλια:

  1. Συστημα.....Γυφτοβαθμιας Φροντιδας Υγειας με την υπογραφη του Ξανθοκηφηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας κάνουμε μια πρωτοβάθμια...
    Όπως και να έχει πάντως,ο κόσμος θεωρεί ότι οι γιατροί που πάνε και εργάζονται στα ΤΟΜΥ,δεν αποτελούν ακριβώς και την ...αφρόκρεμα των γιατρών...
    Αλήθεια,εσείς θα πηγαίνατε για την δικη σας υγεία σε γιατρό των ΤΟΜΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή