Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019

“Στέγνωσαν” τους Έλληνες οι φόροι – Αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

NEWSIT NEWSROOM
Οι οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν και τον Νοέμβριο, κυρίως λόγω των απλήρωτων φόρων.

Αύξηση παρουσίασαν οι συνολικές νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Νοέμβριο κατά 857 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 801,2 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Αυτό προκύπτει από τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατομμύρια ευρώ, από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατομμύρια ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 1.188,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 1.138,5 εκατομμύρια ευρώ οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 454,6 εκατομμύρια ευρώ,από φόρους στην περιουσία κατά 172,2 εκατομμύρια ευρώ, από Φ.Π.Α. κατά 255,2 εκατομμύρια ευρώ και από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 86 εκατομμύρια ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Θα μεινει στην ιστορια σαν η κυβερνηση των ψεμματων και των φορων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αριστεροι που μισουν τους επιστημονες και τους ελεύθερους επαγγελματιες ενγένει, ειναι καιρος να συντριβουν στις ερχομενες εκλογες. Η κυβερνηση που μισει τους επιστημονες και ανταμοιβει καθε λογής σκυλολόι, ειναι καιρος να φευγει. Αλλωστε ειμαστε η μοναδικη χωρα στην Ευρωπη που εχει Αριστερη κυβερνηση,μια αθλια χωρα σε κατάντημα που αποτεινεται σε ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή