Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζεται ο «καυγάς» για το ΚΑΤ και τα χιόνια!



Επιμένει η ΠΟΕΔΗΝ ότι την Τρίτη το ΚΑΤ είχε αποκλειστεί από τα χιόνια, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η διοίκηση.

Onmed.gr

Χθες, 8 Ιανουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε οτι η πρόσβαση στο ΚΑΤ ήταν αδύνατη λόγω του χιονιού υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αναβλήθηκαν και χειρουργεία.

Η διοίκηση του νοσοκομείου - με δήλωση στο onmed και στη συνέχεια με δελτίο τύπου - διέψευσε την καταγγελία αναφέροντας πως δεν υπήρξαν προβλήματα ούτε στην πρόσβαση, ούτε στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) διαβεβαίωνε πως δεν είχε επίσημες αναφορές για προβλήματα σε κανένα νοσοκομείο.

Όμως η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται σήμερα, 9 Ιανουαρίου, επιμένοντας πως το ΚΑΤ είχε αποκλειστεί! Κατηγορεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι «με τα παπαγαλάκια της διαψεύδει κάθε τι στραβό που υπάρχει στις υγειονομικές μονάδες»...

Στη σημερινή ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί και τον αρμόδιο δήμο και την περιφέρεια, υποστηρίζοντας ότι «έως το μεσημέρι, δεν εμφανίστηκε κανένα εκχιονιστικό μηχάνημα, ούτε συνεργείο για να ρίξει αλάτι έως το μεσημέρι».

Και επιμένει πως «κλήθηκε ακόμη και η αστυνομία για να μεταφέρει αποκλεισμένους γιατρούς»... Δεν συνοδεύει, πάντως, την καταγγελία με φωτογραφικό υλικό, όπως συχνά συνηθίζει.

Η Ομοσπονδία παραθέτει και ανακοίνωση του σωματείου του ΚΑΤ η οποία αναφέρει οτι πολλοί εργαζόμενοι δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο νοσοκομείο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, με κατηγορίες για τη διοίκηση «που δεν μερίμνησε για την ασφαλή πρόσέλευσή τους». 

Τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως δεν υπήρξε αποκλεισμός του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου