Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Ως τι αναφέρεστε στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ, κ. Βαρνάβα;

02|01|2019

Του Βασίλη Βενιζέλου
Ηealthview.gr

Από την γιατρό Βαρβάρα Ανεμοδουρά λάβαμε και δημοσιεύουμε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου την εξής γραπτή δήλωση – απάντηση στην ανάρτηση του γενικού γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, στο ygeianet.gr, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΕΣΥ και τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, η γραπτή δήλωση της Βαρβάρας Ανεμοδουρά έχει ως εξής:

«Ρωτώ «Εκφράζεται δια της δηλώσεως σας κύριε Βαρνάβα προσωπική άποψη -θεση του Διοικητικού Συμβούλιου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της ΟΕΝΓΙΕ.? Nα συνομιλήσουμε για τις <<ΔΙΚΑΙΕΣ-ΣΩΣΤΕΣ>> απολύσεις των ιατρών που υπηρετούσαν από 20 εως 35 χρόνια στις δομές του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ- ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ?<κάθε υπουργός που ανέβαινε από το 2012 έδινε και άλλο όνομα.>. Να δώσω όμως κάποιες αληθείς πληροφορίες ?,δηλαδή να πούμε την αλήθεια όπως την είπε και εξέδωσε αποφάσεις η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με πλειάδα αποφάσεων της, που τώρα βρίσκονται σε στάδιο εφέσεων, που άσκησαν οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών ότι οι ιατροί πρέπει να επανέλθουν στην θέση τους εκείνη του Μάρτιου του 2014. 

Γνωριζετε κύριε Βαρνάβα ότι οι ιατροί που ενταχθήκαν το 2014 ως Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης και είναι χειρουργικής ειδικότητας δεν χειρούργησαν ποτέ από τό 2014. Αν είναι άλλων ειδικοτήτων με κλινικές πράξεις δεν έκαναν Καμία. Να προχωρήσω και στα δικαιώματα? επιστημονικές επιτροπές? συμμετοχή Καμία. Απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία ακριβοπληρωμένα από τον κόσμο από 30-80 ευρώ Κανένα, Διπλή Σύνταξη Όχι, Γραμματειακή στήριξη στην εργασία Καμία. Θα αναφερθώ περιληπτικά στις υποχρεώσεις αυτών των ιατρών που εσείς προσυπογράφετε την απόλυση ως διπλοθεσίτες <αλήθεια από πότε το ιδιωτικό ιατρείο θεωρείται θέση ?>Γνωρίζετε ότι φορολογούνται με φόρο άνω του 30%,πληρωνουν φόρο επιτηδεύματος ,φόρο αλληλεγγύης και επιπλέον απασχολούν με αμοιβή κάποια άτομα για επικουρική εργασία κάποιες ώρες ως γραμματέα ,καθαρίστρια των ιδιωτικών τους ιατρειών.? Γνωρίζετε τα δάνεια αυτών των ιατρείων και του εξοπλισμού τους? Πως εσείς ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ τις αποφάσεις του Υπουργού? Δεν υπάρχουν άλλοι ιατροί του δημοσιου με ιδιωτικά ιατρεία και λέτε ότι οι υπό απόλυση είναι η τελευταία ομάδα με ιδιωτικό ιατρείο? 

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ .ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ?».


Δημήτρης Βαρνάβας: Ορθή η απόφαση του Ανδρέα Ξανθού για τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ
27|12|2018

Του Βασίλη Βενιζέλου

Την αταλάντευτη απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ θα ενταχθούν από την 1η Ιανουαρίου 2019 στο ΕΣΥ της χώρας μας αποκλειστικά και μόνον εάν βάλουν οριστικά λουκέτο στα ιδιωτικά τους ιατρεία, χαιρετίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας, γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

«Το 2014 ο Άδωνις Γεωργιάδης απέλυσε 3000 γιατρούς του ΙΚΑ και κατασκεύασε το ΠΕΔΥ με γιατρούς δύο ταχυτήτων: 1400 που εντάχθηκαν ως Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης και 700 που παρέμειναν με δικαστικές αποφάσεις, διατηρώντας παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο.

Η σημερινή κυβέρνηση έδωσε στους 700 συναδέλφους μεταβατικό διάστημα έως τις 31.12.2018 προκειμένου να ενταχθούν πλήρως στο ΕΣΥ, κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Οι ίδιοι αντιδρούν, μιλώντας για «εκβιασμό»,ενώ γνωρίζουν καλά πως τους δόθηκε πολλαπλάσιο μεταβατικό διάστημα απ΄ αυτό που είχαν γιατροί κατά την πρώτη εφαρμογή του ΕΣΥ το 1983.

Ορθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στη συνάντηση που είχε με πρώην γιατρούς του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, δεν άφησεκανένα περιθώριο νέας παράτασης, κάνοντας λόγο «για ιδιαίτερα «απλόχερο» μεταβατικό διάστημα 4 ετών για ομαλή ενσωμάτωση στο ΕΣΥ της τελευταίας ομάδας γιατρών που διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο«.

Εξάλλου τυχόν χορήγηση νέας παράτασης και συνέχιση της διπλής απασχόλησης θα ήταν τριπλά μειωτική: για τους γιατρούς ΕΣΥ που έχουν επιλέξει να εργάζονται και να αμείβονται αποκλειστικά με το μισθό του ΕΣΥ, για τους συναδέλφους που διατηρούν αποκλειστικά ιδιωτικό ιατρείο και τέλος για τους 1400 που επέλεξαν προ καιρού να ενταχθούν πλήρως στο ΕΣΥ».

5 σχόλια:

  1. το δε φακελακι , στους νοσοκομειακους γιατρους , παει συνεφο! Γινεται τις .....ειδικα τωρα που δεν εχει χρηματα ο λαος να παει σε κλινικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τους Βαρναβες ο ΣΥΡΙΖΑ εφτασε στο......ιλιγγιωδες 8% στους γιατρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδελφε το ποσοστο αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ για τη συγκεκριμενη παραταξη .Επρεπε να ειναι 0.8 % και η επιτυχια οφειλεται στην προσπαθεια των συνδικαληστων της ,παρα την ελλειψη στηριξης απο το υπυγ ,οπως και οι ιδιοι επισημαινουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάσχω από ανοσολογικό νόσημα,,βαρειάς μορφής, με αυξημένη πίεση και αυξημένη χοληστερίνη..Τόσα χρόνια πήγαινα στο γιατρό μου, γενικής ιατρικής(στα ιατρεία πεδυ---πρώην ΙΚΑ ),,γνώριζε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες της πάθησής μου, και πάντα μου χορηγούσε τα κατάλληλα για την περίπτωσή μου φάρμακα..Επίσης πάντα με εξέταζε και μου έδινε τις εκάστοτε οδηγίες για την σωστή αντιμετωπιση της πάθησής μου,που επηρεάζει και άλλα όργανα. Επισης μου χορηγούσε συνταγές για να κάνω τις κατάλληλες αιματολογικές εξετάσεις,,Και να επισκευτώ ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, προς αντμετώπιση των άλλων παρενεργειών που μου προκαλεί η πάθησή μου..Κατά την τελεταία επίσκεψή μου στις 21 Γενάρη,,δεν τον βρήκα και μου είπαν ότι τον απέλυσαν, βάσει νέου νόμου., Ως εκ τούτου έχω μείνει ξεκρέμαστος. Εκτός αυτού είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέραν πρέπει να πληρώνω για τις επισκέψεις μου, στα ιδιωτικά ιατρεία των διαφόρων ειδικοτήτων,(και η πάθησή μου απαιτεί πολλές επισκέψεις με πολλά χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν,λόγω πενιχρής σύνταξης).Αφού η πάθησή είναι και ακριβή οικονομικά...Βρίσκομαι σε απόγνωση...Και αναρωτούμαι εάν ,,,Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης για το φτωχό κόσμο,,με τις ιδιαίτερες παθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή