Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Αντίθετος με την κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών στην Κύπρο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος



Αντίθετος με πιθανή στελέχωση του ΓεΣΥ από Ελλαδίτες ιατρούς, ο ελληνικός ΠΙΣ, λέει ο Πρόεδρος του στο ΚΥΠΕ 


Την αντίθεσή του με πιθανή κάθοδο Ελλήνων γιατρών στην Κύπρο προκειμένου να στελεχωθούν υπηρεσίες του ΓεΣΥ, εκφράζει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο είμαστε σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία. Μαθαίνουμε τις συζητήσεις και παρακολουθούμε το διάλογο που γίνεται για το ΓεΣΥ και τις ανησυχίες που εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, οι οποίες είναι οι ίδιες που εκφράζαμε και εμείς όταν γινόταν στην Ελλάδα ο αντίστοιχος διάλογος», σημειώνει ο κ. Βλασταράκος

«Μετά από πληροφορίες που είχαμε ότι μπορεί να κληθούν γιατροί από την Ελλάδα να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες της Κύπρου, εμείς σαν Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζουμε την αντίθεσή μας. Δεν θέλουμε να βιώσουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης γιατρών, όπως αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε επιθυμούμε με πιθανές εισροές Ελλήνων γιατρών να δημιουργηθεί πρόβλημα στους Κύπριους συναδέλφους μας», καταλήγει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε ερώτηση, πάντως, του Κυπριακού Πρακτορείου, αν υπάρχει κάποια διερευνητική κρούση ή επαφή από τις κυπριακές κρατικές υπηρεσίες προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο κ. Βλασταράκος ξεκαθαρίζει ότι η επιστολή τους αναφέρεται απλά σε σχετικές πληροφορίες και δεν υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τις κρατικές υπηρεσίες της Κύπρου.

6 σχόλια:

  1. Να μην υπάρχει δηλαδή καμία διέξοδος για τους υποαπασχολούμενους γιατρούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι αν πληρωνουν καλα θε σε ρωτηση κανενας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πείτε στον ασταράκο ότι οι Παθολόγοι θέλουν να βγάλουν λεφτά.
    Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγνοηστε τον ΠΙΣ παντα ηταν αντιθετος με τα συμφεροντα των ιατρων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πανελληνιος Ιατρικος Συλλογος αντι να ασχολειται με την μεταναστευση των γιατρων, να κοιταξει να ασχοληθει με την αυξηση των αποδοχων των γιατρων όπου κι αν εργάζονται.
    Καταλαβετε το πασης φυσεως κοπριτες, βάλτε καλα το χερι στην τσεπη και ΠΛΗΡΩΣΤΕ τους επιστημονες και ΙΔΙΩΣ τους γιατρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή