Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Εν μέσω «πυρών» η έγκριση στη Βουλή για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ! Όλο το παρασκήνιο

Δήμητρα Ευθυμιάδου 17 Ιανουαρίου 2019

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής πήρε τελικά το πράσινο φως ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης για τους νέους Προέδρους του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη τα αίματα άναψαν όταν έγινε αναφορά στο πρόσωπο του Βασίλη Πλαγιανάκου και τη σχέση του με τον παραιτηθέντα πρόεδρο Σωτήρη Μπερσίμη.

Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου επικαλέστηκε το ρεπορτάζ του HealthReport.grγια τη σχέση των δύο ανδρών τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όπως είχε άλλωστε αποκαλύψει το HealthReport.gr οι δύο άνδρες εκτός από κουμπαριά είχαν και κοινή εταιρεία στο παρελθόν. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει από τις 21 Δεκεμβρίου το HealthReport.gr: «Ο πρώην και ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Τι συνδέει τους δυο άνδρες;»

Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκηο οποίος κατά τη συνήθη τακτική του άρχισε να φωνάζει επιχειρώντας να διαψεύσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ του HealthReport.gr τα οποία βέβαια είναι αδιαμφισβήτητα.

Πάντως η ΝΔ αποχώρησε από την όλη διαδικασία ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν παρόν και όχι θετικά στον διορισμό του νέου Προέδρου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ

Την ίδια στιγμή αντίστοιχες ήταν και οι αντιδράσεις για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμηκαθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ισχυρίστηκε ότι σήμερα ο Οργανισμός διαθέτει 311 εργαζόμενους από περίπου 150 που ήταν στο παρελθόν, ενώ φαίνεται ότι υπολογίζει και τους συμβασιούχους λίγων μηνών που βρίσκονται σήμερα στον ΕΟΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου