Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών στην ΠΦΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροί

Virus

Στα τέλη του μήνα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς σε δομές της ΠΦΥ.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων (https://esydoctors.moh.gov.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 10 Ιανουαρίου, με στόχο την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της χώρας.

Η προκήρυξη 455 μόνιμων θέσεων ειδικευμένων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, κλάδου ΕΣΥ, αφορούσε την ενίσχυση πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με:
63 ιατρούς για την 1η ΥΠΕ
102 ιατρούς για την 2η ΥΠΕ
62 ιατρούς για την 3η ΥΠΕ
65 ιατρούς για την 4η ΥΠΕ
59 ιατρούς για την 5η ΥΠΕ
78 ιατρούς για την 6η ΥΠΕ
26 ιατρούς για την 7η ΥΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστοτέλους, σε ό,τι αφορά την κατανομή των θέσεων ανά ιατρική ειδικότητα, 61 θέσεις θα καλυφθούν από Καρδιολόγους, 43 θέσεις θα καλυφθούν από Οδοντιάτρους, 46 θέσεις από Παιδίατρους, 45 από Γενικούς ιατρούς ή Παθολόγους, 48 από Ακτινολόγους, 51 θέσεις από Βιοπαθολόγους και ο υπόλοιπος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί από διάφορες άλλες ιατρικές ειδικότητες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του συστήματος και στην ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr λήγει στις 30/01/2019 και ώρα 23:59.

«Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (Π.Π.Ι.) με 455 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, βεβαίως και δεν καλύπτει όλα τα κενά που δημιούργησαν τα περιοριστικά μνημονιακά μέτρα, τα προηγούμενα 8 χρόνια, σε συνδυασμό με τα στοχευμένα μέτρα και τις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου συστήματος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια απουσίας μαζικών προσλήψεων, σηματοδοτούν τη μεταμνημονιακή αλλαγή σελίδας. Αναδεικνύουν τη θέληση για ενίσχυση της δημόσιας Π.Φ.Υ. με προσωπικό, την προσπάθεια για στήριξη των Κέντρων Υγείας ως κεντρικών πυλώνων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που συνδυάζουν τις υπηρεσίες των οικογενειακών ιατρών των Κ.Υ. και των άλλων αποκεντρωμένων μονάδων τους, (ΤΟΜΥ, Π.Ι, Π.Π.Ι.) με αυτές των άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, συμβάλλοντας στην ολιστική φροντίδα των πολιτών.

Τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της δωρεάν δημόσιας υγείας πρέπει να έχουν και θα έχουν συνέχεια», αναφέρει ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κος Σταμάτης Βαρδαρός.

1 σχόλιο:

  1. Θα προσληφθούν και μετά θα ονομαστούν οικογενειακοί γιατροί. Αν διαβάσουμε τι λέει ο κ. Βαρδαρός θα γίνει αντιληπτό ότι οι ΓΙ και οι ΠΘ θα κάνουν και τη δουλειά του ΟΙ. Οι υπόλοιποι είναι για ξεκάρφωμα. Θα είναι όμως πιο εξεσφαλισμένη θέση σε σχέση με αυτή των ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή