Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται οι Πράξεις απόλυσης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας! Πόσοι θα αποχωρήσουν


Την Πράξη απόλυσής τους αναμένουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΙΚΑ, ΠΕΔΥ) τις επόμενες ημέρες, αφού έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας για να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός παρά τις επαφές με εκπροσώπους του κλάδου, δήλωσε πως δεν αλλάζει άποψη έστω κι αν οι περισσότεροι γιατροί έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και μπορούν να εργάζονται κανονικά στο ΕΣΥ. Δείτε ΕΔΩ τι είπε: «Οριστικό τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του πρώην ΙΚΑ! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας!»

Έτσι υπολογίζεται ότι το πολύ σε 10 ημέρες θα φθάσουν στους γιατρούς οι Πράξεις απόλυσης τους, τα επίσημα έγγραφα δηλαδή για να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr υπολογίζεται ότι περίπου 300 γιατροί από τους 600 που είναι υπό απόλυση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να παραμείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Μπλόκο στην εξυπηρέτηση των ασθενών

Στο μεταξύ όμως χάος επικρατεί στα περισσότερα Κέντρα Υγείας, καθώς σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ), όσοι γιατροί περιμένοντας την απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ πηγαίνουν κανονικά στα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας προκειμένου να εργασθούν και να εξυπηρετήσουν ασθενείς, βρίσκουν ακόμη και τα γραφεία τους κλειστά.

Γι αυτό άλλωστε και η Ομοσπονδία απέστειλε πρόσφατα επείγον έγγραφο στους επιστημονικούς υπευθύνους των Κέντρων Υγείας που εμποδίζουν την εργασία των γιατρών, προειδοποιώντας τους ότι «δεν έχουν δικαίωμα να εμποδίζουν γιατρούς να επιτελούν τα καθήκοντά τους, όσο δεν έχει δημοσιευθεί Πράξη Απόλυσής τους.
Η παρεμπόδιση αυτή είναι προδήλως παράνομη και εφόσον γίνει επιφέρει Νομικές συνέπειες».

Και κλειδωμένα τα γραφεία των γιατρών

Εξάλλου οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους και μετά το τέλος του 2018.

Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις τα ονόματά τους έχουν αφαιρεθεί από τις λίστες με τα ραντεβού για επισκέψεις ήδη από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πάντως από τα απίστευτα που έχουν καταγραφεί είναι πρόσφατο περιστατικό στη Θήβα, όπως μεταφέρουν γιατροί στο HealthReport.gr όπου παιδίατρος ενώ πήγε το πρωί στο ιατρείο του στη δημόσια Μονάδα όπου και εργάζεται για να εξυπηρετήσει κανονικά τους μικρούς ασθενείς διαπίστωσε ότι από το γραφείο έλειπε και το κρεβάτι εξέτασης ενώ και η πόρτα ήταν κλειδωμένη…

7 σχόλια:

  1. τα γραμματια ξεπληρωθηκαν στοπ.αρκετα φαγατε στοπ.ειναι χωρος παα-εσυ στοπ.καλο ταξιδι στοπ.εχετε ολοι εοπυυ στο ιατρειο σας στοπ.φατε-φατε -φατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη πως είδε ότι έλειπε το εξεταστικό κρεβάτι... χα χα είπαμε να σοβαρευτούμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Όχι μόνο δεν θα απέλυε αλλά θα προσελάμβανε κι όσους είχε απολύσει ο Γεωργιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΠΦΥ ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Π,Ο.Υ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ

      Διαγραφή
  4. απολυση με το ΙΚΑ ΜΕΤΑ ΕΟΠΥΥ ,ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ.ΕΔΩ Ο ΤΣΙΡΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΙΓΕΣ ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΚΕΨΕΙΣ
    1.ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ,ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ,ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ,ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ-2.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΟΥ )ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΑΡΙΘΜΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ Β-3.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗ 1Η ΥΠΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-4.1985 ΕΩΣ 2019 ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΗΓΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ( ΒΑΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΦΥΣΙΚΑ ) ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΦΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ....ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΔΗΛΩΣΗ "ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή