Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται νέοι έλεγχοι στην ΕΣΔΥ για την υπόθεση Novartis! Όλες οι πληροφορίες


Νέους ελέγχους αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες ειδικά κλιμάκια ελεγκτών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), αφού σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει και νέα στοιχεία για πιθανές συνεργασίες της Σχολής με τη Novartis.

Ήδη πάντως τους προηγούμενους μήνες η ΕΣΔΥ είχε ελεγχθεί διεξοδικά για τις συνεργασίες της. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Σαρωτικοί έλεγχοι και στην ΕΣΔΥ για την υπόθεση Novartis! Τι ψάχνουν οι ελεγκτές»

Βέβαια τώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη μετατροπή του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη σε κατηγορούμενο, φαίνεται ότι θα ελεγχθούν εκ νέου οι όποιες συνεργασίες.

Άλλωστε η ΕΣΔΥ συχνά πυκνά συμμετείχε σε εκδηλώσεις και πραγματοποιούσε συνέδρια με τις χορηγίες της εταιρείας Novartis, αλλά παραμένει άγνωστο γιατί η συνεδριακή αυτή διαδικασία μπορεί να είναι παράτυπη.
Ο Νίκος Μανιαδάκης και η ΕΣΔΥ

Όπως και να ‘χει οι αρχές με την καθοδήγηση κυβερνητικών στελεχών- αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– φαίνεται ότι αναζητούν νέα στοιχεία που να δένουν την υπόθεση, καθώς ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής Κοσμήτορας της ΕΣΔΥ, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αντικατασταθεί αφού ο ίδιος δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Σχολή.

Στο μεταξύ όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ΕΣΔΥ δε φαίνεται να έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση Μανιαδάκη, αφού παραμένει καθηγητής στη Σχολή παρότι είχε ζητήσει άδεια άνευ αποδοχών τους τελευταίους μήνες προκειμένου να εργασθεί στο εξωτερικό.

Παρ αυτά ο Νίκος Μανιαδάκης, όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, συνέχιζε κανονικά να διδάσκει στην ΕΣΔΥ, έστω κι αν έλειπε πιο συχνά στο εξωτερικό λόγω της άδειας άνευ αποδοχών που είχε ζητήσει.

Τα αρχεία της Σχολής πάντως θα ξεσκονιστούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες λένε πηγές του HealthReport.gr προκειμένου να βρεθούν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου