Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: 103 νεκρά παιδιά μόνο στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει νέα έκθεση

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχει αρρωστήσει ο κορωνοϊός Covid-19 στις ΗΠΑ. Λίγες χιλιάδες χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Περισσότερα από 100 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Περισσότερα από 500.000 παιδιά στις ΗΠΑ εκδήλωσαν τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19, από τότε που άρχισε η πανδημία έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία νέα έκθεση.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι από τα παιδιά αυτά, αρκετά χρειάσθηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, μερικά έχασαν τη ζωή τους. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν πως, μολονότι τα παιδιά σπανίως εκδηλώνουν σοβαρή νόσο εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν έχουν ανοσία σε αυτόν.

Την έκθεση συνέταξε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), με βάση στοιχεία από 49 αμερικανικές πολιτείες και ορισμένες μητροπόλεις. Ωστόσο στοιχεία για τις νοσηλείες παρείχαν πολύ λίγες (μόλις 23 και η πόλη της Νέας Υόρκης).

Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο κορωνοϊός είχε ανιχνευθεί σε 513.415 παιδιά στις ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 9,8% όλων των κρουσμάτων στη χώρα. Υπάρχει σημαντική διακύμανση στα παιδιά με κορωνοϊό ανάμεσα στις πολιτείες. Στο Νιου Τζέρσι και την πόλη της Νέας Υόρκης, λ.χ., τα παιδιά αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3,5% των κρουσμάτων. Σε 32 αμερικανικές πολιτείες, όμως, είναι πάνω από το 10% των περιστατικών.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου παρατηρήθηκε αύξηση κατά 16% στον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών. Συνολικά, αναφέρθηκαν 70.630 νέα περιστατικά μεταξύ τους.

Νοσηλείες και θάνατοι

Ευτυχώς, ήταν σπάνια τα κρούσματα σοβαρής μορφής της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Στις περιοχές που παρείχαν στοιχεία για τις νοσηλείες το 1,9% των παιδιών που μόλυνε ο κορωνοϊός, αρρώστησαν αρκετά σοβαρά ώστε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Συνολικά, εισήχθησαν στα νοσοκομεία των περιοχών αυτών 4.321 παιδιά. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 1,7% όλων των νοσηλειών στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τους θανάτους, από τα 4.321 παιδιά που νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομεία, έχασαν τη ζωή τους τα 103. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 0,07% όλων των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Οι αριθμοί αυτοί μοιάζουν μικροί. Κανείς δεν γνωρίζει, όμως, ποιο παιδί θα αρρωστήσει βαριά και ποιο όχι. Και κανένας γονιός δεν θα ήθελε να ρισκάρει να είναι το δικό του.

«Οι αριθμοί αυτοί μας υπενθυμίζουν με τραγικό τρόπο ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψιν αυτόν τον ιό», δήλωσε η πρόεδρος της ΑΑΡ Dr. Sara Goza. «Η διασπορά του ανάμεσα στα παιδιά αντανακλά ό,τι συμβαίνει στις κοινότητές μας και είναι σαφές ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Έως σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί στις 06.29', ο νέος κορωνοϊός είχε διαγνωστεί σε περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ. Οι 190.815 από τους ασθενείς δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για τον Κορωνοϊό του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου