Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

CDC: Δεν χρειάζεται καραντίνα για τους εμβολιασμένους μετά την επαφή με κρούσμα

AP Photo/Seth Wenig
efsyn.gr

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19 θα μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα 14 ημερών σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, αρκεί να παραμείνουν ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με αξιωματούχους των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Τα CDC ανέφεραν ότι τα εμβόλια έχουν δείξει ότι εμποδίζουν την εκδήλωση συμπτώματων του ιού και έτσι πιστεύεται ότι παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στη μετάδοση του ιού σε σχέση με τους ασυμπτωματικούς φορείς, μετέδωσε το Reuters.

Τα ατομικά και κοινωνικά οφέλη από την αποφυγή μιας περιττής καραντίνας μπορεί να αντισταθμίσουν τον πιθανό αλλά άγνωστο κίνδυνο μετάδοσης (μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων).

Τα άτομα που επιλέγουν να μην μπουν σε καραντίνα θα πρέπει να το κάνουν μόνο εάν έχουν λάβει την τελευταία δόση εμβολίου εντός τριών μηνών. Ωστόσο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα που δεν μπαίνουν σε καραντίνα θα πρέπει να εξακολουθούν να παρακολουθούν τον εαυτό τους για συμπτώματα για 14 ημέρες μετά την έκθεση, ανέφεραν τα CDC.

Επίσης, τα CDC συνιστούν στους εμβολιασμένους να εξακολουθούν να φορούν μάσκες, να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και να αποφεύγουν τους χώρους που δεν αερίζονται σωστά και έχουν συνωστισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με το εάν το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση και πόσο καιρό παρέχει προστασία από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου