Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Σχετικά με την επαπειλούμενη επιστράτευση-επίταξη ιδιωτών γιατρών


Δρ. ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ι.Σ. 18-03-2021

Θέμα: «Σχετικά με την επαπειλούμενη επιστράτευση-επίταξη ιδιωτών γιατρών»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Αύγουστο του 2019 έχει καταθέσει στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ολοκληρωμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του Ε.Σ.Υ. και την στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ειδικότερα, λόγω πανδημίας SARS-COVID 19, από τις αρχές Νοεμβρίου 2020 έχει καταθέσει εγγράφως συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, με διαδικασίες «Fast-track» για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό.

Αν είχαν εισακουστεί και πραγματοποιηθεί οι προτάσεις μας, το Ε.Σ.Υ. θα είχε ενισχυθεί επιπλέον με περισσότερους από 1000 νέους και μάχιμους ειδικευμένους γιατρούς, αιτία η ατολμία του Υπουργείου Υγείας για μεταρρυθμίσεις και η φοβική στάση του απέναντι σε συνδικαλιστικές ιδεοληψίες και αναχρονιστικές πρακτικές.

Δυστυχώς τώρα «ψαχνόμαστε» και αναζητούνται λύσεις μέσα από προσβλητικές για τους γιατρούς απειλές, όταν μάλιστα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει μεριμνήσει για τα στοιχειώδη, ήτοι την κάλυψη της αστικής ευθύνης των γιατρών του Ε.Σ.Υ. γενικότερα, αλλά και αυτών που θα προσέλθουν εθελοντικά για να βοηθήσουν.

Εδώ που φτάσαμε θεωρούμε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, στις περιοχές των οποίων παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα, θα πρέπει να οργανώσουν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς μέλη τους, ώστε εκτός της μάχης που δίνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας κάτω από δυσμενείς συνθήκες, να συνδράμουν εθελοντικά και περιστασιακά και το υποστελεχωμένο Ε.Σ.Υ.

2 σχόλια:

  1. Οι γιατροί δεν είναι κτήνη ή αψυχα υλικά για να επιταχθούν! Επιτάσονται οι υπηρεσίες τους...εκτός κι αν μας αντιμετωπίζουν σαν κτήνη! Σε κάθε περίπτωση, η επίταξη ιατρικών υπηρεσιών είμαι μία απερινόητη πράξη δηλωτική του αδιεξόδου που έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση, με δική της ευθύνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γιατροι αποτελουν τα ευκολα θυματα της επιταξης ,αλλα αν χρειασθει αυτη πρεπει να γινει .Δεν φταιει η Πολιτεια για την ανευθυνη και αντιιατρικη σταση των ψευδοιατρικων συλλογων που οχι μονο αδυνατουν να στηριξουν τους γιατρους ,αλλα και τους σαμποταρουν .Ας το αντιληφθουμε οτι οι ιατρικοι συλλογοι ειναι θεσμος εντελως αχρηστος που πρεπει να καταργηθει επιτελους και να αντικατασταθει απο αμιγως κρατικη υπηρεσι,χωρις εκλογες και χωρις αυτοκυβερνηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή