Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: «Όχι» Κοντοζαμάνη στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών του covid

Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών
 
Τα επιχειρήματά του γιατί η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και καιρό η αντιπολίτευση ζητά επιμόνως να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι συζητείται.
Τι απάντησε ο Κοντοζαμάνης

Ο κ.Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά σημείωσε χαρακτηριστικά: «Οι εισηγήσεις των ειδικών δεν είναι κρατικό μυστικό, αρκετοί άλλωστε εξ αυτών διατυπώνουν δημόσια τις θέσεις τους και τις απόψεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Ωστόσο διευκρίνισε πως η μεγάλη ευθύνη και προσοχή της κυβέρνησης είναι να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους «διότι δεν είναι σωστό να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μια τέτοια δημοσιοποίηση των απόψεων που διατυπώνουν στις συνεδριάσεις τους οι ειδικοί «θα έχει αρνητικές συνέπειες», καθώς εάν η κυβέρνηση έκανε κάτι τέτοιο θα ήταν «σαν να αδειάζαμε τα μέλη της Επιτροπής».

Οφείλουμε, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, «να προστατεύσουμε το κάθε μέλος της επιτροπής ξεχωριστά και όλους μαζί, έτσι ώστε να μπορούν να ομιλούν, να συσκέπτονται και να αποφασίζουν ελεύθερα, και κυρίως ανεπηρέαστα, χωρίς παρεμβολές. Πρόκειται για τριάντα τρεις καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι άνθρωποι και αυτοί και δεν ζουν αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Έχουν πλήρη επίγνωση του συνόλου των παραμέτρων και ασφαλώς λαμβάνουν αυτές τις παραμέτρους υπ’ όψιν τους κατά τη διατύπωση της γνώμης τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου